نوع مقاله : مقاله پژوهشی فارسی

نویسندگان

1 گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه تبریز.

2 گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه ارومیه.

3 گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.

چکیده

به‌منظور طراحی و ساخت مکانیزم ­های پس از برداشت و جهت طبقه ­بندی محصولات کشاورزی، داشتن اطلاعات جامع در مورد برخی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی و ارتباط بین آن­ها برای محصول ضروری می­باشد. تاکنون هیچ­گونه بررسی در مورد ویژگی­های فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی توت­فرنگی رقم پاروس انجام نشده است. در این پژوهش، توت­فرنگی رقم پاروس در شش طبقه با نظر فرد خبره بر اساس ویژگی­ های ظاهری از جمله رنگ و اندازه طبقه­ بندی شد. بر این اساس برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی طبقات از جمله ابعاد هندسی، جرم، حجم، چگالی حقیقی و ظاهری، تخلخل، سفتی و نقطه تسلیم بیولوژیک و همچنین برخی خصوصیات شیمیایی آن­ها از جمله اسید آسکوربیک، اسدیته، مواد جامد محلول کل و شاخص طعم مورد اندازه­ گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد برای طبقات یک الی شش به‌ترتیب، مقادیر میانگین ارتفاع، 44/29، 63/36، 48/42، 47/26، 08/33و 07/42 میلی­متر؛ قطر، 93/16، 73/22، 66/26، 09/17، 51/20 و 88/27 میلی ­متر؛ جرم، 925/4، 909/11، 779/21، 4710/5، 71/11، 437/21 گرم؛ حجم، 227/5، 377/12، 439/22، 357/6، 590/13 و 322/24 میلی­ متر مکعب؛ چگالی حقیقی، 367/942، 499/962، 166/970، 592/860، 623/861 و 513/881 گرم بر میلی­متر مکعب؛ سفتی، 1/10، 8/7، 2/5، 2/28، 7/13و 5/11 نیتون بر متر مربع؛ اسید آسکوربیک، 53/39، 06/44، 20/47، 25/7، 20/7 و 55/13 میلی­گرم درصد گرم محصول و شاخص طعم، 3/16، 5/13، 6/12، 6/3، 8/3 و 5/5 بدست آمد.

کلیدواژه‌ها

Abbott, J. A. 1999. Quality measurement of fruits and vegetables. Journal of postharvest Biology and Technology, 15: 207-225.
Abolghasemi. R., B. Emadi, M. H. Aghkhani, and S. Beyraghi Toosi. 2010. Determination of the parameters of peach molding using ultrasonic waves. Journal of Iranian Food Industry Researches, 5 (1): 63-74. (In Farsi).
Darrow, G. M., M. S. Wilcox, W. D. Scott, and M. C. Hutchins. 1947. Breeding Strawberries for Vitamin C. Journal of Heredity, 38: 363-365.
Deshpande, S. D., S. Bal. and T. P. Ojha. 1991. Physical properties of soybean. Journal of Agricultural Engineering Research, 56: 89-98.
Doving, A., and F. Mago. 2002. Methods of testing strawberry fruit firmness. Journal of Acta Agriculture Scandinavica, 52: 43-51.
Fatahi Moghadam, J., S. E. Seyed Ghasemi, and S. Maadani. 2016. Effect of five basic on the physical, mechanical and chemical properties of yashar variety tangerine fruit during ripening process. Plant production researches magazine, 24(2): 109-123.
FAO. 2013. FAOSTAT Agricultural Statistics Database. Retrieved from http://www.fao.org.
Ghanbarzadeh, B. 2007. Physical features of food of food processing systems. Ayyzh. Tehran. (In Farsi)
Gorji Chaksepari, A., A. Rajabipor, H. Mobli. 2010. Strength behaviour study of apples under compression loading. Modern Applied Science, 4(7): 173-181.
Kader, A.A. 1991. Quality and Its Maintenance in Relation to the Postharvest Physiology of Strawberry, p. 145-152, In: A. Dale and J.G Luby (editors).
Li, L., B. Li, H. Li Shang, D. Nan Li, X. Jun Meng, G. Hui Huang. 2014. Physical and Chemical Properties of Four Strawberry Cultivars. Advanced Materials Research, 1010-1012: 1215-1219.
Mitcham, B. 1996. Quality assurance for Strawberries: A Case Study. Perishables Handling Newsletter Issue No. 85. Pages 6-9.
Mohsenin, N.N. 1986. Properties of Plant and Animal Material. Gordon and Breach. New York.
Mostofi, M. and F. Najafi. 2006. Laboratory analytical methods in Horticultural Science. Tehran University. Tehran. (In Farsi)
Nemzer, B., L. Vargas, X. Xia, and H. Feng. 2018. Phytochemical and physical properties of blueberries, tart cherries, strawberries, and cranberries as affected by different drying methods. Food Chemistry, 262: 242-250.
Ozcan, M.M. and H. Haciseferogullari. 2007. The strawberry (Arbutus unedo l.) fruit. Chemical composition physical properties and mineral contents. Journal of Food Engineering, 78: 1022-1028.
Pelayo-Zaldivar, C., S. E. Ebeler, and A. Kader. 2005. Cultiver and harvest date effect on flavor and other quality attributes of California strawberries. Journal of Food Quality, 28: 78-97.
Razavi, M.A. and R. Akbari. 2012. Bio-physical properties of agricultural products and foodstuffs. Ferdowsi University of Mashhad. Mashhad. (In Farsi)
Rodriguez-Ramirez, J., L. Mendez-Lagunas, A. Lopez-Ortiz, and S. Sandoval Torres. 2012. True Density and Apparent Density during the Drying Process for Vegetables and Fruits: A Review. Journal of Food Science, 77(12): 145–154.
Salamat. R. 2011. Study the changes in strawberry Stiffness and determine the appropriate date of harvest. Faculty of Agriculture. Tabriz University, Tabriz. (In Farsi)
Salami, P., H. Ahmadi, A. Keyhani, and M. Sarsaifee. 2010. Strawberry post-harvest energy losses in Iran. Researcher, 2: 67-73.
Samec, D., M. Maretic, I. Lugaric, A. Mesic, B. Duralija. 2016. Assessment of the differences in the physical, chemical and phytochemical properties of four strawberry cultivars using principal component analysis. Food Chemistry, 194 (1): 828-834.
Samimi Akhijahani, H. and J. Khodaei. 2011. Some physical properties of strawberry (Kurdistan varity). World Applied Sciences Journal, 13 (2): 256-212.
Samimi-Akhijahani, H., Arabhosseini, A., Kianmehr, M.H. 2017. Comparative quality assessment of different drying procedures for plum fruits (Prunus domestica L.), Czech J. Food. Eng. 35: 449–455.
Strum, K., D. Koron, and F. Stampar. 2003. The composition of fruit of different strawberry varieties depending maturity stage. Food chemistry, 83: 417-422.
Tabatabaikoloor, R. 2014. Bio-mechanical behavior of kiwifruit by fruit orientation and storage conditions. International Conference Agricultural Engineering, Zurich, 6-10 July.
Taghavi, T. 2005. Strawberry Production Guide. Sana. Tehran. (In Farsi)
Voca, S., N. Dobricevic, V. Dragovic-Uzelac, J. DuralijaDruzic, Z. Cmelik, and M .S. Babjelic. 2008. Fruit quality of new early ripening strawberry cultivars in Crotia Journal of Food Technology and Biotechnology, 46: 292-298.
Wang, S.Y., G. J. Galletta, and J.L. Mass. 1997. Chemical characterization of 24 strawberry cultivars and selection Journal of Small Fruit & Viticulture, 5: 21-36
Wojdylo, A., A. Figiel, J. Oszmianski. 2009. Effect of drying methods with the application of vacuum microwaves on the bioactive compounds, color, and antioxidant activity of strawberry fruits. Journal of agricultural and food chemistry, 57: 1337–1343.
CAPTCHA Image