نوع مقاله : مقاله پژوهشی فارسی

نویسندگان

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

چکیده

قهوه‌ای شدن بافت یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش کیفیت قارچ دکمه‌ای در دوره پس از برداشت است که تحت تأثیر آنزیم پلی‌فنل اکسیداز اتفاق می‌افتد. در این تحقیق امکان کاهش قهوه‌ای شدن قارچ خوراکی و حفظ کیفیت آن با کاربرد خارجی سینامیک اسید، به‌عنوان بازدارنده فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز، مورد بررسی قرار گرفت. تیمار سینامیک اسید در چهار سطح (شاهد، 100، 200 و 400 میکرومولار) اعمال شد و پس از آن قارچ‌ها به مدت 16 روز در دمای 4 درجه سانتی‌گراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش زمان نگهداری فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز و پراکسیداز افزایش یافت و به تبع آن قهوه‌ای شدن بافت نیز روند افزایشی داشت. همچنین با افزایش زمان نگهداری درصد کاهش وزن، پراکسید هیدروژن و مالون دی‌آلدهید افزایش یافت و فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل روند کاهشی داشت. استفاده از تیمار سینامیک اسید در هر سه غلظت (100، 200 و 400 میکرومولار) سبب کاهش فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و پلی‌فنل اکسیداز شد و قهوه‌ای شدن بافت را کاهش داد. همچنین کاربرد سینامیک اسید سبب بهبود صفات کیفی قارچ خوراکی مانند فنل کل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل و شاخص کیفیت ظاهری شد. به‌طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سینامیک اسید، خصوصاً در غلظت 400 میکرومولار، سبب کاهش قهوه‌ای شدن بافت، حفظ کیفیت و کاهش افت وزن قارچ خوراکی در دوره پس از برداشت می‌شود

کلیدواژه‌ها

  1. Bondet, V., Brand-Williams, W., & Berset, C. L. W. T. (1997). Kinetics and mechanisms of antioxidant activity using the DPPH. Free radical method. LWT-Food Science and Technology30(6), 609-615. https://doi.org/10.1006/fstl.1997.0240
  2. Chomkitichai, W., Chumyam, A., Rachtanapun, P., Uthaibutra, J., & Saengnil, K. (2014). Reduction of reactive oxygen species production and membrane damage during storage of ‘Daw’longan fruit by chlorine dioxide. Scientia Horticulturae170, 143-149. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2014.02.036
  3. Ding, Y., Zhu, Z., Zhao, J., Nie, Y., Zhang, Y., Sheng, J., & Tang, X. (2016). Effects of postharvest brassinolide treatment on the metabolism of white button mushroom (Agaricus bisporus) in relation to development of browning during storage. Food and Bioprocess Technology9(8), 1327-1334. https://doi.org/10.1007/s11947-016-1722-1
  4. Gao, H., Zhang, Z. K., Chai, H. K., Cheng, N., Yang, Y., Wang, D. N., & Cao, W. (2016). Melatonin treatment delays postharvest senescence and regulates reactive oxygen species metabolism in peach fruit. Postharvest Biology and Technology118, 103-110. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2016.03.006
  5. Gao, M., Feng, L., & Jiang, T. (2014). Browning inhibition and quality preservation of button mushroom (Agaricus bisporus) by essential oils fumigation treatment. Food chemistry149, 107-113. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.10.073
  6. Hu, Y. H., Chen, C. M., Xu, L., Cui, Y., Yu, X. Y., Gao, H. J., ... & Chen, Q. X. (2015). Postharvest application of 4-methoxy cinnamic acid for extending the shelf life of mushroom (Agaricus bisporus). Postharvest Biology and Technology104, 33-41. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2015.03.007
  7. Hu, Y. H., Chen, Q. X., Cui, Y., Gao, H. J., Xu, L., Yu, X. Y., & Wang, Q. (2016). 4-Hydroxy cinnamic acid as mushroom preservation: anti-tyrosinase activity kinetics and application. International Journal of Biological Macromolecules, 86, 489-495. https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2016.01.070
  8. Jiang, T. (2013). Effect of alginate coating on physicochemical and sensory qualities of button mushrooms (Agaricus bisporus) under a high oxygen modified atmosphere. Postharvest biology and technology76, 91-97. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2012.09.005
  9. Jiang, T., Zheng, X., Li, J., Jing, G., Cai, L., & Ying, T. (2011). Integrated application of nitric oxide and modified atmosphere packaging to improve quality retention of button mushroom (Agaricus bisporus). Food Chemistry126(4), 1693-1699. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2010.12.060
  10. Kalač, P. (2009). Chemical composition and nutritional value of European species of wild growing mushrooms: A review. Food chemistry113(1), 9-16. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.07.077
  11. Kar, M., and Mishra, D. 1976. Catalase, peroxidase, and polyphenoloxidase activities during rice leaf senescence. Plant physiology, 57(2): 315-319. https://doi.org/10.1104/pp.57.2.315
  12. Li, Q., Yu, B., Gao, Y., Dai, A. H., & Bai, J. G. (2011). Cinnamic acid pretreatment mitigates chilling stress of cucumber leaves through altering antioxidant enzyme activity. Journal of plant physiology168(9), 927-934. https://doi.org/10.1016/j.jplph.2010.11.025
  13. Li-Qin, Z., Jie, Z., Shu-Hua, Z., & Lai-Hui, G. (2009). Inhibition of browning on the surface of peach slices by short-term exposure to nitric oxide and ascorbic acid. Food Chemistry114(1), 174-179. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.09.036
  14. Mishra, K., Ojha, H., & Chaudhury, N. K. (2012). Estimation of antiradical properties of antioxidants using DPPH assay: A critical review and results. Food chemistry130(4), 1036-1043. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.07.127
  15. Morales, M., & Munné-Bosch, S. (2019). Malondialdehyde: Facts and artifacts. Plant physiology180(3), 1246-1250. https://doi.org/10.1104/pp.19.00405
  16. Ortiz‐Ruiz, C. V., Maria‐Solano, M. A., Garcia‐Molina, M. D. M., Varon, R., Tudela, J., Tomas, V., & Garcia‐Canovas, F. (2015). Kinetic characterization of substrate‐analogous inhibitors of tyrosinase. IUBMB life67(10), 757-767. https://doi.org/10.1002/iub.1432
  17. Plewa, M. J., Smith, S. R., and Wagner, E. D. 1991. Diethyldithio carbamate suppresses the plant activation of aromatic amines into mutagens by inhibiting tobacco cell peroxidase. Mutation research/fundamental and molecular mechanisms of mutagenesis, 247(1): 57-64. https://doi.org/10.1016/0027-5107(91)90033-K
  18. Serafini, M. (2006). The role of antioxidants in disease prevention. Medicine34(12), 533-535. https://doi.org/10.1053/j.mpmed.2006.09.007
  19. Sharma, A., Shahzad, B., Rehman, A., Bhardwaj, R., Landi, M., & Zheng, B. (2019). Response of phenylpropanoid pathway and the role of polyphenols in plants under abiotic stress. Molecules24(13), 2452. https://doi.org/10.3390/molecules24132452
  20. Shi, Y., Chen, Q. X., Wang, Q., Song, K. K., & Qiu, L. (2005). Inhibitory effects of cinnamic acid and its derivatives on the diphenolase activity of mushroom (Agaricus bisporus) tyrosinase. Food Chemistry, 92(4), 707-712. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.08.031
  21. Singh, P. K., Singh, R., & Singh, S. (2013). Cinnamic acid induced changes in reactive oxygen species scavenging enzymes and protein profile in maize (Zea mays) plants grown under salt stress. Physiology and Molecular Biology of Plants19(1), 53-59. https://doi.org/10.1007/s12298-012-0126-6
  22. Singleton, V. L., & Rossi, J. A. (1965). Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic-phosphotungstic acid reagents. American journal of Enology and Viticulture16(3), 144-158.
  23. Stewart, R. R., & Bewley, J. D. (1980). Lipid peroxidation associated with accelerated aging of soybean axes. Plant physiology65(2), 245-248. https://doi.org/10.1104/pp.65.2.245
  24. Yan, J., Ban, Z., Luo, Z., Yu, L., Wu, Q., Li, D., Zahedi, S, M., & Li, L. (2021). Variation in cell membrane integrity and enzyme activity of the button mushroom (Agaricus bisporus) during storage and transportation. Journal of Food Science and Technology58(5), 1655-1662. https://doi.org/10.1007/s13197-020-04674-1
  25. Ye, S. F., Zhou, Y. H., Sun, Y., Zou, L. Y., & Yu, J. Q. (2006). Cinnamic acid causes oxidative stress in cucumber roots, and promotes incidence of FusariumEnvironmental and Experimental Botany56(3), 255-262. https://doi.org/10.1016/j.envexpbot.2005.02.010

 

CAPTCHA Image