نوع مقاله : کوتاه پژوهشی
نویسندگان
- آنا عبدالشاهی 1
- سید علی مرتضوی 2
- علی اکبر شعبانی 3
- امیرحسین الهامی راد 3
- مهرداد طاهری 3
- مجتبی حیدری مجد 3
1 شبکه بهداشت و درمان دامغان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان ایران
2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
3 گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار ، ایران
چکیده
روغن پسته بهدلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری دارای خواص تغذیهای و درمانی بسیار باارزشی است. روش استخراجی که برای بهدست آوردن ترکیبات مؤثر از ماده خام مورداستفاده قرار میگیرد یک عامل بحرانی در کیفیت محصول خصوصاً در حفظ ارزش غذایی آنهاست. بهمنظور بررسی اثر تکنیک استخراج و نوع حلال بر ترکیب اسیدهای چرب روغن پسته، با استفاده از دو روش خیساندن و سوکسله و در هر روش با کمک حلالهای ان هگزان، دی کلرومتان، اتیل استات و اتانول، روغن پسته استخراج گردید. ترکیب اسیدهای چرب روغن پسته استخراجی بهوسیله کروماتوگرافی گازی تعیین گردید. مقایسات میانگین (دانکن در سطح 5 درصد) نشان داد که مقدار اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع در روغنهای استخراجی با روش و حلالهای متفاوت دارای تفاوت آماری معنیدار بودند. در بین تکنیک-حلالهای مورداستفاده، روش سوکسله-اتیل استات سبب استحصال بیشترین مقدار کل اسیدهای چرب غیراشباع (493/88 درصد) و روش خیساندن-اتانول سبب استحصال بیشترین مقدار کل اسیدهای چرب اشباع (70/13 درصد) گردید. بیشترین مقدار اسید اولئیک و اسید لینولنیک (بهترتیب 99/51 و 385/0 درصد) در روش سوکسله و بیشترین مقدار اسید لینولئیک (32/36 درصد) در روش خیساندن بهدست آمد.
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله