نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
ممانعت از رشد باکتریهای بیماریزا و افزایش زمان ماندگاری ماهی بهعنوان یک ماده غذایی فسادپذیر با استفاده از روشهای ایمن ازجمله موضوعاتی است که از دیرباز توجه محققین صنایع غذایی و شیلات را بهخود معطوف ساخته است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر بازدارندگی اسانس زیره سیاه بر رشد باکتری لیستریا مونویستوژنز PTCC 1298 تلقیحشده در محیطهای مدل شبیهسازیشده و گوشت ماهی سفید بود. اسانس زیره سیاه در سطوح 05/0، 2/0 و 4/0 درصد به محیط عصاره پپتون ماهی و عصاره ماهی سفید که قبل از اضافه کردن اسانس به هر میلیلیتر از آن ها 104 باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده بود، اضافه شد و طی مدت 12 روز در دمای 4 فعالیت ضدلیستریایی آن در مقایسه با تیمار شاهد موردمطالعه قرار گرفت. در ادامه اثر اسانس زیره سیاه در سطوح 2/0 و 4/0 درصد بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز تلقیحشده به گوشت ماهی سفید موردارزیابی قرار گرفت. اسانس زیره سیاه در محیط عصاره پپتون ماهی اثر باکتریکشی قوی بر علیه لیستریا مونوسیتوژنز نشان داد. این اثر بهطور معنیداری در عصاره ماهی سفید کاهش یافت. تأثیر بازدارندگی اسانس زیره سیاه در گوشت ماهی سفید بهطور چشمگیری کمتر از محیطهای مدل شبیهسازیشده ماهی بود.
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله