نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
امروزه آنتی اکسیدانهای سنتزی اثرات نامطلوبی همچون اثر جهشزایی و سرطانزایی در بدن انسان دارند وبه تدریج از لیست آنتی اکسیدانهای مصرفی حذف میشوند، لذا تهیه و تولید آنتی اکسیدانهای طبیعی به عنوان جانشین ضروری میباشد. دراین تحقیق، ابتدا ترکیبات فنولیک و توکوفرولی موجود در عصاره الکلی پوست کیوی استخراج و سپس در دو غلظت ppm400 وppm 800 به نمونه روغن آفتابگردان بدون آنتی اکسیدان اضافه شد و سپس نمونه های روغن آفتابگردان فرموله شده با این آنتیاکسیدان طبیعی تحت شرایط دمایی 25 درجه سانتیگراد طی 60 روز ذخیرهسازی از نظر پایداری اکسایشی توسط پارامترهای عدد پراکسید ،شاخص پایداری اکسایشی، عدد اسیدی، عدد کربونیل و مقدار کل ترکیبات قطبی در دمای ذخیرهسازی در زمانهای 60،45،15،0 روز با نمونه روغن آفتابگردان حاوی ppm 100 آنتی اکسیدان سنتتیک TBHQمورد مقایسه قرار گرفتند، که نتایج نشان داد غلظت ppm 800 عصاره پوست کیوی در پایدارسازی روغن آفتابگردان طی مدت زمان نگهداری موثرتر از TBHQو غلظت ppm 400 عصاره پوست کیوی عمل نموده است که بهدلیل مقادیر بالاتر ترکیبات فنولیک و توکوفرولهای موجود در ppm 800 عصاره نسبت به غلظتهای کمتر عصاره میباشد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Antioxidant Effect of Kiwi Peel Methanolic Extract on Oxidative Stability of Sunflower Oil During Storage Condition
نویسندگان [English]
- Reza Esmaeilzadeh kenari
- Seyedeh Zahra Mehdipoor
sari agricultural sciences and natural resources university
چکیده [English]
The Oxidation of lipids change organoleptical properties, Nutritional value and shelf life of oils, and produce undesirable compounds that are not safe for customer”s health. There is many methods for prevention of oxidation such synthetic antioxidants, (BHA, BHT, TBHQ, GallatEster).synthetic antioxidants, have undesirable effects such cancer, motation in human body, therefore it was removed from consumption”s list gradually, and it seems necessary production of natural Antioxidants. In this research the first, plant extract included phenolic compounds, Tocopherol was extracted by methanolic solvent from kiwi peel and added at 2 concentration (400 and 80ppm) to sunflower oil without antioxidant and storage at 250c during 60 day Then oxidative stability determined by parameters such, proxid value, OSI, Acid value, Carbonyl value, Total polar compound at storage Temperature at time(0,15,45,60)days during storage and were compared with sunflower oil containing 100ppm (TBHQ). Results showed that concentration (800ppm) of kiwi peel extract was more effective than on stability of sunflower oil Related to 100ppmTBHQ, 400ppm kiwi peel extract. It seems Concentration of 800ppm peel kiwi extract to having higher levels of Phenols and tocopherols content is more effective
کلیدواژهها [English]
- kiwi peel extract
- Oxidative Stability
- Storage condition
- Sunflower oil
ارسال نظر در مورد این مقاله