زیست فناوری مواد غذایی
اسما انتظاری؛ ناصر صداقت؛ گلشن شاکری
چکیده
امروزه بهدلیل وجود نگرانیهای زیستمحیطی و افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای محصولات غذایی با کیفیت و ماندگاری بیشتر، استفاده از فیلمها و پوششهای زیست تخریبپذیر مورد توجه بسیاری واقع شدهاند. در این مطالعه، اثر افزودن درصدهای مختلف نانوالیاف سلولز به فیلم مرکب ژلاتین-پلولان و اثر ضدباکتریایی فیلمهای حاوی باکتریوفاژ توسط ...
بیشتر
امروزه بهدلیل وجود نگرانیهای زیستمحیطی و افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای محصولات غذایی با کیفیت و ماندگاری بیشتر، استفاده از فیلمها و پوششهای زیست تخریبپذیر مورد توجه بسیاری واقع شدهاند. در این مطالعه، اثر افزودن درصدهای مختلف نانوالیاف سلولز به فیلم مرکب ژلاتین-پلولان و اثر ضدباکتریایی فیلمهای حاوی باکتریوفاژ توسط روش انتشار دیسک بررسی شد. بهعلاوه، اثر ضدباکتریایی فیلم مرکب ژلاتین-پلولان-نانو فیبر سلولز روی گوشت مرغ در طول دوره نگهداری در دو دمای 4 و 12 درجه سانتیگراد علیه باکتری سالمونلا تایفی موریوم مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش درصد نانوفیبرهای سلولز در فیلم ژلاتین-پلولان ضخامت، حلالیت، تورم، مقاومت کششی، و درصد کشش پذیری فیلمها بهترتیب افزایش، کاهش، افزایش، افزایش، و کاهش یافتند. فیلمهای حاوی باکتریوفاژ روی محیط آگار ناحیه بازدارندگی خوبی داشتند. استفاده از فیلم ضدباکتریایی روی سطح گوشت مرغ در دمای 12 بعد از یک روز منجر به کاهش یک سیکل لگاریتمی شد در حالیکه در دمای 4 در روز هفتم یک سیکل لگاریتمی کاهش را در جمعیت باکتری سالمونلا منجر شد.