دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
تعداد مقالات: 18
بررسی عوامل مؤثر بر استخراج پلیفنول هاو فعالیت آنتیاکسیدانی چای سبز
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 285-295
چکیده
چای با نام علمی Camellia sinensis از دمنوشهای رایج و معروف در دنیا محسوب میگردد. مهمترین ترکیب شیمیایی چای پلیفنولها (کاتچینها) هستند که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی بوده و در جلوگیری از بروز ... بیشترمدلسازی قوام خمیرترش و ارزیابی تأثیر آن بر ویژگیهای نان حاصل از آردهای ایرانی بهعنوان تابعی از شرایط تخمیر کشت آغازگر اختصاصی
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 296-308
چکیده
در این پژوهش، تأثیر دماهای 28 و 32 درجه سانتیگراد و زمانهای تخمیر 16 و 24 ساعت دو نوع کشت آغازگر اختصاصی شامل لاکتوباسیلوس پلانتاروم و نسبت مساوی از مخلوط سویه مذکور با لاکتوباسیلوس برویس بر قوام خمیرترش ... بیشترارزیابی اثر صمغ دانه ریحان بر میزان جذب روغن و خواص فیزیکی خلالهای سیبزمینی طی سرخکردن عمیق
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 309-318
چکیده
در پژوهش حاضر، اثر پوششدهی با هیدروکلوئید دانة ریحان (غلظتهای 5/0 و 1 درصد، وزنی/وزنی) و مقایسه آن با هیدروکلوئیدهای رایج نظیر گزانتان و متیلسلولز (غلظتهای 5/0 و 1 درصد، وزنی/وزنی) بر میزان جذب روغن، ... بیشترارزیابی اثر پرتو فرابنفش بر رشد اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس جداشده از شیرخام و برنج خام
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 319-324
چکیده
اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس علاوهبر ایجاد فساد در مواد غذایی میتوانند در مصرفکنندگان مواد غذایی حاوی مقدار کافی از این باکتریها مسمومیت ایجاد کنند. به همین دلیل حذف یا کنترل این باکتریها بهشکلی ... بیشترتأثیر آنزیم ترانسگلوتامیناز بر پروتئولیز و خواص رئولوژیکی ماست بدونچربی
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 325-336
چکیده
در این تحقیق، تأثیر غلظت آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی، میزان کازئینات سدیم و زمان نگهداری بر پروتئولیز، خواص رئولوژیکی و ظرفیت نگهداری آب در ماست همزده بدونچربی با استفاده از روش سطح پاسخ موردبررسی ... بیشترتأثیر زانتان بر خواص فیزیکی و بافتی نان باگت حاوی کنجالۀ ارده
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 337-350
چکیده
کنجاله ارده نقش تغذیهای مناسبی از نظر پروتئین با کیفیت بالا و مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر ایفا میکند. جایگزینی بخشی از آرد گندم با کنجالۀ ارده اثرات نامطلوبی بر خواص فیزیکی و بافتی نان دارد. در مطالعۀ ... بیشتربررسی بیان ژنهای طویلساز گونه Mortirella alpine در شرایط مناسب تولید آراشیدونیک اسید و روغن
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 351-360
چکیده
تولید تودهزیستی، روغن، آراشیدونیک اسید و همچنین بیان ژنهای طویلساز مؤثر در تولید آراشیدونیک اسید در گونه قارچی Mortierella alpina CBS 754.68 موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد غلظت بالای گلوکز (70 گرم در ... بیشترمدلسازی جرم و حجم لیموترش و بررسی روابط بین خصوصیات فیزیکی با استفاده از روش تحلیل مؤلفه اصلی (PCA)
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 361-371
چکیده
مدلسازی ریاضی بهمنظور تخمین جرم لیموترش با استفاده از خصوصیات هندسی (ابعاد، حجم) و سطح تصویری صورت پذیرفت. مدلها بهصورت تک و چند پارامتری ایجاد شدند. همچنین خصوصیات فیزیکی لیموترش شامل ایعاد هندسی، ... بیشتربررسی رفتار لزج -کشسان میوه خرمالو در طی نگهداری با استفاده از مدلهای آسایش تنش
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 372-381
چکیده
میوههای خرمالو از زمان برداشت تا مصرف در معرض شرایط محیطی مختلف قرار میگیرند. از آنجاییکه ویژگیهای رئولوژی میوهها برای هر عملیات فرآوری مهم میباشد، رفتار لزج-کشسان میوههای خرمالو در طی نگهداری ... بیشترمدلسازی ریاضی فرآیند خشکشدن کیوی در یک خشککن تحتخلأ
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 382-391
چکیده
با توجه به این که امکان اندازهگیری پیوسته جرم محصول در خشککنهای تحتخلأ وجود ندارد، روشهای تخمین رطوبت محصول درون محفظه خلأ کاربرد پیدا میکند. در این پژوهش از مدلسازی ریاضی برای تخمین رطوبت ... بیشترمقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و رفتار رئولوژیکی عسلهای طبیعی با عسلهای شکری و تقلبی
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 392-407
چکیده
در این تحقیق خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رفتار رئولوژیکی چهار نمونه از عسلهای طبیعی استان گلستان با منشأ گلهای مختلف شامل دو نمونه عسل تکگل (آفتابگردان و عشقه) و دو نمونه عسل چندگل (جنگل و کوهستان) با ... بیشتربررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگیهای آنتیاکسیدانی پوسته و هسته میوه پسته وحشی (PistaciaKhinjuk Stocks)
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 408-419
چکیده
هدف از این پژوهش، مطالعه و بررسی ترکیبات شیمیایی و تغذیهای پوسته و مغز هسته میوه پسته وحشی گونه خینجوک (Khinjuk) بود. برای این منظور، از پوسته و مغز هسته میوه بهروش سرد با هگزان روغنگیری شد و پروفایل اسیدهای ... بیشترمدلسازی جذب و نفوذپذیری بخار آب در فیلمهای نانوکامپوزیت نشاسته-نانوکریستال سلولز
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 420-434
چکیده
هدف از این تحقیق، بررسی انتقال جرم در فیلمهای نانوکامپوزیت نشاسته-نانوکریستال سلولز (NNC) بود. تأثیر افزودن درصدهای مختلف NCC، بر میزان جذب رطوبت و نفوذپذیری نسبت به بخار آب و سینیتیک جذب رطوبت در نمونههای ... بیشترتخمین و ارزیابی ضریب نفوذ میکروکپسولهای آلژینات-پروتئین آبپنیر حامل دیاستیل و ارزیابی آن در شرایط مختلف دهانی
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 435-444
چکیده
در این پژوهش میکروکپسول جدیدی تحتعنوان میکروکپسول آلژینات-پروتئین آبپنیر حامل دیاستیل تهیه و خصوصیات آن تعیین گردید. رهایش دیاستیل در شرایط شبیهسازیشده دهانی در سطوح مختلف بزاق به میکروکپسول ... بیشتربهبود خواص فیزیکی و رئولوژیکی خمیر نان با استفاده از دو آنزیم ترانسگلوتامیناز و آسپاراژیناز و پودر آبپنیر و اینولین
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 445-457
چکیده
اثر افزودنیهای مختلف (اینولین بهعنوان پریبیوتیک، پودر آبپنیر، آنزیم آسپاراژیناز و ترانسگلوتامیناز) بر ویژگیهای فارینوگرافی و اکستنسوگرافی دو نوع آرد (قوی و ضعیف) گندم با استفاده از طرح موردمطالعه ... بیشتربررسی امکان حفظ کیفیت میوه پرتقال تامسونناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) با استفاده از تیمارهای پوششی در انبار معمولی
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 458-472
چکیده
نقش انبار و پوشش میوهها در حفظ ارزش غذایی و افزایش عمر انباری میوه پرتقال تامسون اهمیت دارد. در این پژوهش میوه پرتقال تامسون بعد از پوششدهی (واکس پلیاتیلن، واکس براقکننده، واکس انباری، واکس Britex ... بیشترتخمین ضریب انتقال حرارت جابجایی بهعنوان تابعی از نرخ کاهش آب طی فرآیند سرخ کردن
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 473-484
چکیده
در این پژوهش ضریب انتقال حرارت جابجایی بهعنوان تابعی از نرخ کاهش آب با توجه به اثرات تبخیر آب و جوشش روی این پارامتر طی سرخکردن بیان شد. کنترل حرارتی فرآیند سرخکردن برای دستیابی به محصولی باکیفیت ... بیشترارزیابی ارزش غذایی پنیرماهی تولیدشده از ماهی فیتوفاک Hypopthalmichthys molitrix
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، صفحه 485-495