دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
تعداد مقالات: 12
بهینهسازی استخراج عصاره برگ گیاه حرا با استفاده از روش مخلوط و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر Listeria innocua، Enterococcus faecium و Escherichia coli
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 201-213
چکیده
در این پژوهش اثر حلالهای آب، اتانول، متانول و گلیسیرین هر کدام در پنج سطح (صفر، 25/31، 33/83، 125 و250 میلیلیتر) با استفاده از هندسه مخلوط برای استخراج عصاره برگ گیاه حرا استفاده شد. از مدل چندجملهای شف ... بیشتربررسی ویژگیهای بافتی میوه گلابی طی فرآیند خشککردن در خشککن قفسهای
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 214-225
چکیده
در این تحقیق روند تغییرات ویژگیهای بافتی گلابی در تیمارهای مختلف خشک شدن بهصورت لایه نازک در یک خشککن قفسهای در تیمارهای مختلف دما و سرعت هوای خشککن موردبررسی و مقایسه قرار گرفتند. آزمایشهای ... بیشتربررسی اثر شرایط خشک کردن در خشککن کابینتی بر شدت خشک شدن انگور و ویژگیهای کیفی کشمش
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 226-238
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر شرایط خشک کردن (دمای خشک کردن در سه سطح (60، 70 و 80 درجه سانتیگراد)، سرعت جریان هوا در دو سطح (5/1 و 5/2 متر بر ثانیه) و پیشتیمار آمادهسازی در چهار سطح (کربنات پتاسیم و روغن سبزه، ... بیشترپایداری اکسایشی تری آسیل گلیسرول روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) تحتتأثیر روغنهای مغز و پوست بنه و اجزاء صابونیناشونده آنها
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 239-249
چکیده
در این تحقیق، پایداری اکسایشی روغن تخلیصشده ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris caspia) در حضور روغنهای مغز و پوست بنه (2-1 درصد وزنی/وزنی) و اجزاء صابونی ناشونده آنها (5/1-1 درصد وزنی/وزنی) بررسی و با اثر آنتیاکسیدانهای ... بیشترمقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانهدار بومی استان سمنان
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 250-260
چکیده
کسب اطلاعات در مورد گیاهان بومی بهعنوان منابع غذایی عملگر (فراسودمند) رو به افزایش است. یکی از این گیاهان، گونههای وحشی زرشک (Berberis. spp.) میباشد که بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آنها میتواند زمینه ... بیشتراثر غلظت های مختلف لستین-کلسترول بر خصوصیات اندازۀ ذرات، پتانسیل زتا، کارایی و پایداری درون پوشانی نانولیپوزوم های حامل ویتامین A پالمیتات
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 261-275
چکیده
درونپوشانی ترکیبات آبگریز ازجمله ویتامینهای محلول در چربی در ساختارهای لیپوزومی، روشی بالقوه مؤثر جهت حفظ آنها در برابر واکنش های مخرب در طی دورهی نگهداری، معرفی شده است. ازجمله مزایای بالقوهی ... بیشتراثر ضدمیکروبی فیلم زیستفعال زئین حاوی اسانس آویشن علیه Escherichia coli و listeriainnocua طی نگهداری سالاد الویه
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 276-285
چکیده
بستهبندی ضدمیکروبی یک فناوری نوین نگهداری است که براساس رهایش عوامل فعال ترکیبشده با پلیمر بستهبندی، به درون محصول غذایی یا محیط اطراف بسته بندی برای افزایش کیفیت و امنیت غذایی طراحی شده است. ... بیشتربررسی تأثیر اسانسهای ریحان و مریم گلی کبیر بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز و آسپرژیلوس فلاووس در پنیر سفید ایرانی
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 286-295
چکیده
با توجه به تأثیرات منفی نگهدارندههای شیمیایی بر سلامت مصرفکنندگان، توجه مراجع قانونی و صنایع غذایی بر کاربرد اسانسها و عصارههای گیاهی بهعنوان نگهدارندههای طبیعی در مواد غذایی متمرکز شده است. ... بیشترمقایسه خواص ضداکسایشی زرشک تازه integerrima×Vulgaris)) Berberis در حلالهای آبی و الکلی
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 296-307
چکیده
گیاه زرشک (Barberry) متعلق به خانوادهی Berberidaceae میباشد که بهدلیل اثرات کاهش قند و فشار خون در طب سنتی استفاده میشود. هدف از این تحقیق بررسی مقایسهای مقدار ترکیبات فنلی، فلاونوییدی، ظرفیت آنتیاکسیدانی، ... بیشترمدلسازی رهایش ترکیبات مؤثرهی نانوریزپوشانی شدهی زعفران از فاز داخلی امولسیون دوگانه آب در روغن در آب
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 308-317
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی سینتیک رهایش پیکروکروسین، کروسین و سافرانال نانوریزپوشانیشده در فاز آبی داخلی امولسیون دوگانه آب در روغن در آب (W/O/W) به فاز آبی بیرونی آن بود. ترکیبات مؤثرهی زعفران بهروش غرقابی ... بیشتربررسی حضور قارچهای مولد آفلاتوکسین در پسته منطقه خراسان (شهرستانهای گناباد و فیضآباد) بااستفاده از روش مولکولی
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 318-329
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی رابطه احتمالی بین حضور کپک آسپرژیلوس و ژنهای مولد آفلاتوکسین با شمارش کپک و مخمر، شمارش کلی میکرارگانیسمهای مزوفیل و درصد رطوبت در پسته خام بود. بدینمنظور نمونهبرداری از ... بیشتربررسی ویژگیهای رئولوژیکی و حسی موس شکلاتی حاوی سدیم کازئینات و ژلاتین
دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، صفحه 330-339