مقاله پژوهشی لاتین
خشک کردن همرفتی لایه نازک برگ‌های به لیمو

عنایت الله نقوی؛ صادق ریگی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 716-729

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.61049

چکیده
  برگ به‌­لیمو یک افزودنی غذایی طعم­‌زا و همچنین منبع خوبی از ترکیبات با ارزش مانند روغن­‌های فرّار، فلاوونوئیدها و اسیدهای فنلی است. با این­حال، همانند بسیاری از گیاهان معطر دیگر، برگ به‌­لیمو به‌دلیل داشتن محتوای رطوبتی بالا فسادپذیر است. هدف از این کار پژوهشی، مطالعه اثر دمای هوا (45، 55 و 65 درجه سانتی‌گراد) بر روی ویژگی‎های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
بررسی ارتباط بین قوام پودینگ شکلات در ارزیابی‌های حسی و دستگاهی

نرگس سامانیان؛ سید محمد علی رضوی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 730-741

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.50418

چکیده
  ارزیابی حسی مواد غذایی فاکتور مهمی در انتخاب و تولید فرمولاسیون‌های جدید است. وقت‌گیر بودن، سختی تحلیل نتایج و لزوم تربیت متخصص این روش را تقریباً غیرکاربردی می‌کند. در این پژوهش ما تلاش کردیم ویژگی‌های فیزیکی را به‌عنوان جایگزین روش‌های حسی در ارزیابی محصولات نیمه‌جامد مانند پودینگ شکلاتی معرفی نماییم. اعتبار بالاتر، تکرارپذیری ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
جداسازی و شناسایی ترکیبات دارای خواص آنتی‌اکسیدانی زیره سبز (Cuminum cyminum)

سودابه عین افشار؛ هاشم پورآذرنگ؛ رضا فرهوش؛ جواد اصیلی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 742-749

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.53312

چکیده
  مواد طبیعی ترکیبات پیچیده‌ای هستند که استخراج سریع مواد فعال آنتی‌اکسیدانی از اهمیت خاصی برخوردار است. برای جداسازی چهار جزء  (F1، F2، F3 و F4) موجود در عصاره متانولی زیره سبز از حلال‌هایی با قطبیت متفاوت استفاده شد. خواص آنتی‌اکسیدانی اجزاء فوق، با استفاده از آزمون تعیین قدرت‌گیرندگی رادیکال و آزمون FRAP  تعیین شد. جزء F3 با (میلی‌­گرم ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
ارزیابی کینتیک خشک شدن و بهینه‌یابی شرایط خشک کردن مایکروویو- هوای داغ پسماند میوه به

آدینه انور؛ بهزاد ناصحی؛ محمد نوشاد؛ حسن برزگر

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 750-757

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.59815

چکیده
  در این پژوهش روش سطح پاسخ برای بهینه‌یابی شرایط خشک کردن پسماند میوه به توسط امواج مایکروویو مورد استفاده قرار گرفت. اثر توان مایکروویو (300-100 وات) و زمان خشک کردن (15-5 دقیقه) به‌عنوان متغییرهای مستقل بر میزان رطوبت، تغییرات رنگ و پذیرش کلی پودر پسماند میوه به، به‌عنوان متغییر وابسته (پاسخ) مورد ارزیابی قرار گرفت. مدل‌های رگرسیونی به‌دست ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
ارزیابی تجربی و مدل‌سازی انتقال جرم طی خشک کردن مادون قرمز به

محمدامین مهرنیا؛ آیگین باشتی؛ فخرالدین صالحی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 758-766

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.61732

چکیده
  در این تحقیق بررسی تجربی و مدل‌سازی انتقال جرم در طی خشک کردن مادون قرمز به مورد مطالعه قرار گرفت. در بخش تجربی، اثرات شرایط مختلف خشک کردن مانند توان پرتودهی مادن قرمز (W 375-150) و فاصله منبع مادون قرمز (cm 15-5) بر روی ویژگی‌های خشک کردن به مورد ارزیابی قرار گرفت. هر دو عامل توان پرتودهی و فاصله بر روی زمان خشک کردن قطعات به تأثیرگذار بودند. ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
تخمین میزان محتوای رطوبتی میوه پاپایا با استفاده از سیستم تلفیقی عصبی-فازی و الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی

علیرضا یوسفی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 767-779

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.62521

چکیده
  در این تحقیق از سیستم تلفیقی عصبی-فازی (ANFIS) و الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی (GA-ANN) برای مدل‌سازی سینتیک خشک شدن ورقه‌های پاپایا به‌وسیله هوای داغ استفاده گردید. ورودی‌های سیستم مدل‌سازی شامل سه ورودی زمان خشک شدن (320-0 دقیقه)، دمای خشک شدن (40، 50 و 60 درجه سانتی‌گراد) و ضخامت ورقه‌ها (3، 5 و 7 میلی‌متر) و خروجی سیستم شامل نسبت رطوبتی (MR) بود. در ...  بیشتر