مقاله پژوهشی لاتین
خشک کردن همرفتی لایه نازک برگ‌های به لیمو
خشک کردن همرفتی لایه نازک برگ‌های به لیمو

عنایت الله نقوی؛ صادق ریگی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 716-729

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.61049

چکیده
  برگ به‌­لیمو یک افزودنی غذایی طعم­‌زا و همچنین منبع خوبی از ترکیبات با ارزش مانند روغن­‌های فرّار، فلاوونوئیدها و اسیدهای فنلی است. با این­حال، همانند بسیاری از گیاهان معطر دیگر، برگ به‌­لیمو ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
بررسی ارتباط بین قوام پودینگ شکلات در ارزیابی‌های حسی و دستگاهی
بررسی ارتباط بین قوام پودینگ شکلات در ارزیابی‌های حسی و دستگاهی

نرگس سامانیان؛ سید محمد علی رضوی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 730-741

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.50418

چکیده
  ارزیابی حسی مواد غذایی فاکتور مهمی در انتخاب و تولید فرمولاسیون‌های جدید است. وقت‌گیر بودن، سختی تحلیل نتایج و لزوم تربیت متخصص این روش را تقریباً غیرکاربردی می‌کند. در این پژوهش ما تلاش کردیم ویژگی‌های ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
جداسازی و شناسایی ترکیبات دارای خواص آنتی‌اکسیدانی زیره سبز (Cuminum cyminum)
جداسازی و شناسایی ترکیبات دارای خواص آنتی‌اکسیدانی زیره سبز (Cuminum cyminum)

سودابه عین افشار؛ هاشم پورآذرنگ؛ رضا فرهوش؛ جواد اصیلی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 742-749

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.53312

چکیده
  مواد طبیعی ترکیبات پیچیده‌ای هستند که استخراج سریع مواد فعال آنتی‌اکسیدانی از اهمیت خاصی برخوردار است. برای جداسازی چهار جزء  (F1، F2، F3 و F4) موجود در عصاره متانولی زیره سبز از حلال‌هایی با قطبیت متفاوت ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
ارزیابی کینتیک خشک شدن و بهینه‌یابی شرایط خشک کردن مایکروویو- هوای داغ پسماند میوه به
ارزیابی کینتیک خشک شدن و بهینه‌یابی شرایط خشک کردن مایکروویو- هوای داغ پسماند میوه به

آدینه انور؛ بهزاد ناصحی؛ محمد نوشاد؛ حسن برزگر

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 750-757

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.59815

چکیده
  در این پژوهش روش سطح پاسخ برای بهینه‌یابی شرایط خشک کردن پسماند میوه به توسط امواج مایکروویو مورد استفاده قرار گرفت. اثر توان مایکروویو (300-100 وات) و زمان خشک کردن (15-5 دقیقه) به‌عنوان متغییرهای مستقل بر ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
ارزیابی تجربی و مدل‌سازی انتقال جرم طی خشک کردن مادون قرمز به
ارزیابی تجربی و مدل‌سازی انتقال جرم طی خشک کردن مادون قرمز به

محمدامین مهرنیا؛ آیگین باشتی؛ فخرالدین صالحی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 758-766

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.61732

چکیده
  در این تحقیق بررسی تجربی و مدل‌سازی انتقال جرم در طی خشک کردن مادون قرمز به مورد مطالعه قرار گرفت. در بخش تجربی، اثرات شرایط مختلف خشک کردن مانند توان پرتودهی مادن قرمز (W 375-150) و فاصله منبع مادون قرمز (cm ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
تخمین میزان محتوای رطوبتی میوه پاپایا با استفاده از سیستم تلفیقی عصبی-فازی و الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی
تخمین میزان محتوای رطوبتی میوه پاپایا با استفاده از سیستم تلفیقی عصبی-فازی و الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی

علیرضا یوسفی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، صفحه 767-779

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.62521

چکیده
  در این تحقیق از سیستم تلفیقی عصبی-فازی (ANFIS) و الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی (GA-ANN) برای مدل‌سازی سینتیک خشک شدن ورقه‌های پاپایا به‌وسیله هوای داغ استفاده گردید. ورودی‌های سیستم مدل‌سازی شامل سه ورودی زمان ...  بیشتر