دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
تعداد مقالات: 18
بررسی اثر پودر کدوحلوایی و مالت بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی کیک اسفنجی
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 451-460
چکیده
کدوحلوایی یک منبع مناسب از کاروتن، ویتامینهای محلول در آب و اسیدهای آمینه است. آرد کدوحلوایی دارای عطر و طعم و شیرینی بسیار مطلوب، رنگ زرد نارنجی- قرمز و مناسب جهت استفاده در فرمولاسیون مواد غذایی میباشد. ... بیشتربهینهسازی فرایند رفع انجماد گوشت مرغ چرخ شده توسط روش ترکیبی تشعشع مادون قرمز- هوای گرم با استفاده از روش سطح پاسخ
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 461-472
چکیده
در این پژوهش تاثیر فرایند رفع انجماد با روش ترکیبی تشعشع مادون قرمز– هوای گرم بر خصوصیات کیفی گوشت مرغ چرخ شده مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا گوشت مرغ چرخ شده در فریزر 20- درجه سانتیگراد به مدت 5 روز منجمد ... بیشترتاثیر آرد دال عدس و گلوتن بر خواص کیفی نان تست
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 473-483
چکیده
نان بهعنوان غذای اصلی اغلب افراد جامعه در هر سطح درآمدی، دارای اهمیت بهسزایی در سبد تغذیهای میباشد. لذا غنیسازی نان میتواند نقش بهسزایی در جبران کمبودهای تغذیهای جوامع گوناگون داشته باشد. ... بیشتراثر آنزیم لاکتاز بر ویژگی حسی و میزان شکر در فرمولاسیون نوشیدنی آب ماست در شرایط نگهداری
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 485-493
چکیده
آب ماست اسیدی حاصل از فرآیند تغلیظ ماست چکیده بهواسطه دارا بودن املاح و بقایای پروتئینی سودمند میتواند در فرمولاسیون نوشیدنیهای میوهای بهکار گرفته شود. بهمنظور بررسی اثر آنزیم لاکتاز بر کاهش ... بیشتربررسی الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی و فراوانی انتروباکتریاسههای مولد بتالاکتامازهای با طیف وسیع جدا شده از کاهو و اسفناج در شهر گرگان
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 495-502
چکیده
با توجه به این که امروزه استفاده از کودهای حیوانی و آبیاری مزارع با فاضلاب گسترش روزافزون داشته است نگرانیها در خصوص آلودگی محصولات کشاورزی به باکتریهای بیماریزا بهخصوص انواع مقاوم به آنتیبیوتیک ... بیشترکاربرد تحلیل تصویر رقمی و تشخیص الگو در طبقهبندی روغنهای خوراکی به کمک تغییرات رنگ در طی اکسایش اولیه و ثانویه
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 503-516
چکیده
روغنها مواد غذایی با ارزشی هستند که علاوه بر تأمین انرژی نقش مهمی در بقای سلامت دارند. بنابراین یافتن روشهای تشخیص سریع کیفیت روغنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. بینایی کامپیوتر یکی از فناوریهای ... بیشترنانوریزپوشانی روغن پوست پرتقال در ساختار آمیلوز با استفاده از تنش مکانیکی (فراصوت)- حرارتی
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 517-531
چکیده
با توجه به محدودیتهای تکنولوژیکی استفاده از ترکیبات دارای ارزش تغذیهای برای افزودن مستقیم به فرمولاسیونهای مواد غذایی، تکنیک ریزپوشانی برای رفع این محدودیتها و بهبود استفاده از این ترکیبات در ... بیشترارزیابی فعالیت ضد: کپکی رنگ طبیعی آناتو در شرایط آزمایشگاهی
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 533-541
چکیده
آناتو یک رنگ مجاز طبیعی دارای خواص آنتیاکسیدانی، پتانسیل بالای درمانی و اثرات ضدمیکروبی است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضدکپکی رنگ آناتو بر 3 کپک بیماریزا و عامل فساد غذایی مهم آسپرژیلوس نایجر، ... بیشتربررسی اثر نوع تجمع زنجیرهای بر خصوصیات بافتی ژل مخلوط کاپا- یوتا کاراگینان
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 543-559
چکیده
کاراگینان از دسته پلی ساکاریدهای دریایی است که به واسطه حضور گروهای سولفیتی در زنجیره دارای خصوصیات عملگرایی ویژهای میباشد. در این پژوهش تاثیر تجمع زنجیرهای در نتیجه حضور یون های پتاسیم و کلسیم ... بیشتربررسی تاثیر پوششدهی بر جذب روغن طی فرآیند سرخ کردن عمیق شیرینی سنتی پیشمه
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 561-571
چکیده
امروزه، تمایل مصرفکنندگان به مصرف مواد غذایی با محتوی کمتر روغن، افزایش یافته است. یکی از روشهای کاهش جذب روغن در محصولات غذایی پوشش دادن با مواد هیدروکلوئیدی قبل از سرخ کردن میباشد. شیرینی پیشمه ... بیشتربررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست غنی شده با ریزمغذیهای آهن و روی
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 573-583
چکیده
ماست از پر مصرفترین فراوردههای لبنی است و با وجود ارزش تغذیهای بالا، از نظر املاح مهمی مانند آهن و روی کمبود دارد، از این روی در این پژوهش تاثیر افزودن این املاح بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، بافتی ... بیشتربهینهسازی تولید پودر پوره سیبزمینی به روش خشک کردن کفپوشی
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 585-600
چکیده
خشک کردن کفپوشی روشی است که در آن امکان خشک کردن ماده غذایی در دما و مدت زمان کمتر وجود دارد. در این پژوهش، تولید پودر پوره سیبزمینی با استفاده از تکنیک خشک کردن کفپوشی مورد مطالعه قرار گرفت. شرایط ... بیشتربررسی پارامترهای فرآیند و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی ماهی کیلکا در حین خشک کردن کفپوشی
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 601-616
چکیده
تولید پودر ماهی کیلکا با استفاده از روش خشک کردن کفپوشی مورد مطالعه قرار گرفت. شرایط تولید کف بهینه از نظر مقدار پودر سفیده تخممرغ (3-6 درصد) بهعنوان عامل کفزا، غلظت صمغ زانتان (1/0 – 4/0 درصد) بهعنوان ... بیشتراثر غلظتهای مختلف پکتین بر پایداری رنگ و آنتوسیانینهای زرشک سیاه(B. cratagina) در سیستم مدل پاستیل میوهای
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 617-628
چکیده
گونههای زرشک به ویژه زرشک سیاه (B. cratagina) حاوی مقادیر زیادی آنتوسیانین بوده و میتوانند جایگزین مناسبی برای رنگهای سنتزی محسوب شوند. در این پژوهش اثر درصدهای مختلف پکتین سیب با درجه استری بالا بر ... بیشترپوست گیری کیوی با فناوری حرارتی مادون قرمز: تأثیر پارامترهای عملیاتی بر عملکرد پوست گیری
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 629-644
چکیده
استفاده از مواد شیمیایی و حجم بالای آب مصرفی در پوستگیری کیوی به روش متداول قلیایی، مشکلات زیست محیطی را بهدنبال دارد. پرتودهی مادونقرمز به علت گرمایش سطحی سریع، بهعنوان روش نوین پوستگیری مورد ... بیشتربهینهیابی فرمولاسیون پنیر سفید فراپالایش با اثر جایگزینی روغن بذر کتان با چربی شیر به کمک روش سطح پاسخ
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 645-655
چکیده
پنیر بهعنوان یک محصول لبنی پرمصرف در دنیاست که دارای تنوع بسیار زیادی نیز میباشد. در بین انواع پنیر نوع فراپالایش آن در ایران مورد توجه بسیاری از مصرفکنندگان قرار دارد. لزوم تغییر طعم و تنوع در این ... بیشتراثر ضدمیکروبی فیلم زیست تخریبپذیر بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیرحاوی اسانس صمغ درخت بنه (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) برکپک پنیسیلیوم اکسپانسوم
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 657-670
چکیده
در این پژوهش، استفاده از اسانس صمغ بنه بهعنوان نگهدارندهای طبیعی در فرمولاسیون فیلم زیست تخریبپذیر بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیر علیه کپک پنی سیلیوم اکسپانسوم ارزیابی شد. اسانس صمغ بنه استخراج ... بیشترتاثیر اضافه کردن آرد بزرک بر ویژگیهای فیزیکی کیک اسفنجی
دوره 14، شماره 4 ، مهر و آبان 1397، صفحه 671-684