دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
تعداد مقالات: 18
بررسی تأثیر شرایط برشتهکردن و بستهبندی بر ویژگیهای فیزیکو شیمیایی مغز بادام کوهی رقم Amygdalus scoparia L طی دوره نگهداری
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 673-689
چکیده
بادام کوهی (Amygdalus scoparia L.) و بهویژه نوع برشته آن یکی از دانههای آجیلی حساس به اکسیداسیون است که استفاده از بستهبندی مناسب موجب حفاظت این دانه آجیلی از اکسیژن، افزایش زمان ماندگاری و کیفیت آن میگردد. ... بیشترشناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدقارچی اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) بر قارچهای مولد فساد میوه سیب
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 691-700
چکیده
سمیت قارچکشهای سنتزی و مقاومت پاتوژنهای قارچی به این عوامل نگهدارنده سبب افزایش تقاضا برای جایگزینهای طبیعی مانند اسانسهای گیاهی شده است. در این پژوهش، اسانس آویشن دنایی با کمک روش تقطیر با ... بیشتربررسی امکان تولید شیرینی مسقطی رژیمی حاوی قارچ گانودرما لوسیدیوم با جایگزینی شکر و نشاسته گندم با سوکرالوز-ایزومالت و نشاسته سیبزمینی توسط روش سطح پاسخ
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 701-716
چکیده
طی سالهای اخیر تقاضا برای محصولات غذایی رژیمی و درعینحال با ارزش غذایی بالا افزایش چشمگیری داشته است. شیرینی مسقطی یکی از شیرینیهای سنتی ایران است که بهدلیل میزان ساکارز و کالری بالا، مصرف آن برای ... بیشترمقایسه انرژی ویژه و بازده خشککن خورشیدی تحتتأثیر نوع جمعکننده و بررسی برخی خصوصیات گوجهفرنگی خشکشده
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 717-728
چکیده
یکی از مهمترین مشکلاتی که در سامانههای خورشیدی مانند خشککنهای خورشیدی وجود دارد، پایین بودن بازدهی حرارتی آنها است که این امر باعث شده است کشاورزان برای خشککردن محصول به استفاده از روشهایی ... بیشترتأثیر پوشش خوراکی بر پایه کیتوزان و پروتئین آبپنیر حاوی نانوکامپوزیتهای زیستی و اسانس آویشن شیرازی بر ماندگاری پنیر فتای فراپالایش
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 729-745
چکیده
در طی سالهای اخیر تمایل به استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی ضدمیکروبی افزایش یافته است که این امر باعث افزایش کیفیت، ایمنی و زمان ماندگاری مواد غذایی گردیده است. در این پژوهش از پوشش ایزوله پروتئین ... بیشتراثر تخمیر بهوسیله دو باکتریلاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسبر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره کینوا
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 747-759
چکیده
فعالیت پروتئولیتیک باکتریهای تخمیرکننده میتواند منجر به تولید پپتیدهای زیستفعال با فعالیتهای آنتیاکسیدانی، ضدفشارخون، ضددیابت و غیره گردد. در این پژوهش اثر تخمیر بهوسیله دو باکتری لاکتوباسیلوس ... بیشتربررسی خصوصیات کیفی و پروفایل اسید چرب پنیر سیاهمزگی غنیشده با روغن ماهی ریزپوشانیشده
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 761-772
چکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی ارزش تغذیهای و پروفایل اسید چرب پنیر سیاهمزگی غنیشده با اسیدهای چرب امگا-3 روغن ماهی انجام گردید. برای این منظور، ابتدا پروسه ریزپوشانیکردن روغن ماهی با پروتئین آبپنیر ... بیشترارزیابی دما و مدتزمان نگهداری بر اکسیداسیون کره بادامزمینی
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 773-783
چکیده
بادامزمینی بهعنوان یک منبع غنی از چربی، مستعد تغییرات ناشی از اکسیداسیون است. در استاندارد ملی ایران تنها اندازهگیری اندیس پراکسید جهت بررسی وضعیت اکسیداسیون نمونهها لحاظ شده است. اگرچه روند ... بیشتربررسی تأثیر پوشش نانوامولسیون اسانس زرین گیاه در محلول کیتوزان بر ویژگیهای کیفی گندم جوانهزده با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 785-802
چکیده
بذرهای جوانهزده بهدلیل فعالیت آبی بالا و حساسیت فراوان بهعوامل قارچی عمر انباری بسیار کوتاهی دارد. لذا، استفاده از روشهای ایمن برای کنترل فساد و حفظ کیفیت جوانههای خوراکی در زمان نگهداری، امری ... بیشتراثر صمغ قدومه شیرازی بر خصوصیات فیزیکی-شیمیایی پودر دوغ تولیدشده بهروش خشککردن پاششی
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 803-817
چکیده
دوغ، یکی از نوشیدنیهای سنتی ایرانیان است که از اختلاط ماست با آب و اندکی نمک حاصل میشود. تولید و صادرات دوغ بهعنوان یک نوشیدنی تخمیری بومی ایران در سالهای اخیر در حال افزایش است. یکی از عوامل مؤثر ... بیشترارزیابی کیفی روغن زیتون بکر تولیدشده از ارقام مختلف زیتون درمنطقه داراب- شیراز
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 819-829
چکیده
روﻏﻦ زﯾﺘﻮن ﺳﺎﻟﻢﺗﺮﯾﻦ روﻏﻦ ﮔﯿﺎﻫﯽ اﺳﺖ، ازآنجائیکه شرایط اقلیمی، رقم، روش کشت، زمان برداشت و روش فرآوری خصوصیت نهایی روغن زیتون را تعیین میکنند، شناخت بهترین نوع زیتون جهت روغنکشی ضروری ... بیشتربررسی شرایط تولید پاستیل با استفاده از ژلاتین استخراجشده از ماهی کیلیکا و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی آن در مقایسه با ژلاتین تجاری (گاوی)
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 831-847
چکیده
ژلاتین یکی از مهمترین بیوپلیمرها است که کاربرد گستردهای در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی، عکاسی و صنعتی دارد. تقاضای زیاد برای غذای حلال، نیاز به تهیه ژلاتین در صنایع غذایی را افزایش داده است. لذا هدف ... بیشترپایداری فعالیت آنتیاکسیدانی محصول هیدرولیز پروتئین عدس در برابر تیمارهای حرارتی و pH
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 849-861
چکیده
در این تحقیق از آنزیم آلکالاز تحتشرایط کنترلشده (نسبت آنزیم به سوبسترا 90 آنسون/کیلوگرم پروتئین، دمای 55 درجه سانتیگراد، یک ساعت) برای هیدرولیز پروتئین عدس (Lens esculinaris) استفاده شد. پیشرفت هیدرولیز ... بیشتربررسی ویژگیهای ضدباکتریایی، آنتیاکسیدانی و پایداری اکسایشی روغن حاوی اسانس بذر گشنیز
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 863-873
چکیده
با توجه به مقاومت گونههای میکروبی به آنتیبیوتیکهای رایج و عوارض ناخواسته آنتیاکسیدانهای سنتزی، تلاش برای معرفی ترکیبات طبیعی دارای فعالیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی رو به افزایش است. در این ... بیشتربررسی تأثیر کارواکرول بر ویژگیهای ویژگی فیزیکی، مکانیکی و میکروبی هیدروژل زیستی بر پایه آرد فیلتر حاصل از فرایند آسیابانی گندم
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 875-887
چکیده
هیدروژلها شبکه سهبعدی زنجیره پلیمری با توانایی جذب زیاد آب هستند که جهت کاهش استفاده از منابع فسیلی موردتوجه قرار گرفته است. آرد فیلتر گندم محصولی اجتنابناپذیر از طبقهبندی آرد تحت سیستم پنوماتیک ... بیشتربررسی اثر ترکیبی پودر کاهو(sativa Lactuca) و رازیانه(Foeniculum vulgare) بهعنوان منبع طبیعی نیترت بر ویژگیهای سوسیس بستهبندیشده تحتخلأ
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 889-903
چکیده
با توجه به مخاطرات مصرف نگهدارندههای سنتزی مثل نیتریت و املاح آن در فرآرودههای گوشتی تلاشهایی برای کاهش این ماده در این محصولات انجام شده است. ازاینرو، پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگزینی بخشی از ... بیشترتهیه و فرمولاسیون کره نیمچرب اسپرید عملگرا با میکروامولسیونهای حاوی امگا 3
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 905-918
چکیده
امروزه غنیسازی بهعنوان یکی از بخشهای مهم در صنایع غذایی محسوب میشود. هدف از این تحقیق غنیسازی کره اسپرید نیمچرب با امگا 3 با روش میکروامولسیونسازی امولسیفیکاسیون/ژلاسیون میباشد. میکروامولسیونهای ... بیشترکاربرد ترکیبات هیدروکلوئیدی (زانتان و کربوکسیمتیل سلولز) در فرمولاسیون دونات با هدف کاهش جذب روغن
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، صفحه 919-940