دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
تعداد مقالات: 13
افزایش عمر ماندگاری فیله مرغ با پوشش زیست تخریبپذیر کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) طی نگهداری در یخچال
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 383-395
چکیده
پوششهای زیست تخریبپذیر جایگزین مناسبی برای بستهبندی با مواد پلاستیکی، با توجه به مشکلاتی که در بازیافت و آلودگی طبیعت دارند، میباشند. در این پژوهش، عمر ماندگاری فیله مرغ با استفاده از پوشش زیست ... بیشتربررسی تاثیر و بهینهیابی کمیت فسفات آمونیوم، سولفات پتاسیم و مخمر ساکارومایسز سرویزیه در تولید اسید استیک در فرمانتور ناپیوسته با استفاده از روش سطح پاسخ
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 397-413
چکیده
تولید سرکه شامل دو مرحله تخمیر الکلی و اکسیداسیون استیکی میباشد. یکی از بارزترین عوامل مؤثر در افزایش راندمان تولید اسید استیک، مواد مغذی موجود در سوبسترا جهت فعالیت بیشتر میکروارگانیسم است. در این ... بیشتربررسی گروههای عاملی ترکیبات زیستفعال، توانایی رادیکال گیرندگی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی شنبلیله (Trigonella foenum) در شرایط برونتنی
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 415-426
چکیده
امروزه به دلیل اثرات سمی آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضدمیکروبی سنتزی تمایل به استفاده از عصارهها و اسانسها افزایش یافته است. از اینرو در این پژوهش میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره آبی گیاه شنبلیله، ... بیشترشناسایی و بررسی اثر پریبیوتیکی پلیساکاریدهای محلول در آب استخراج شده از پوسته سبز بادام
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 427-439
چکیده
هدف از اجرای این تحقیق معرفی نوعی ترکیب سینبیوتیک جدید در جهت متعادلسازی میکروفلور کلون و ارتقا سلامت مصرفکننده بود. بدین منظور، پس از استخراج پلیساکاریدهای محلول در آب پوسته سبز بادام (AHP) به روش ... بیشترسنجش کمی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب سیلاژ بیولوژیک تولیدشده از ضایعات مرغ
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 441-451
چکیده
یکی از راههای تبدیل ضایعات مرغ به محصولی با ارزش افزاوده بالا، تولید سیلاژ بر پایه تخمیر است (بیوسیلاژ). این محصول به دلیل دارابودن ویژگیهایی مانند میزان پروتئین بالا و با کیفیت، باکتریهای پروبیوتیک ... بیشتربررسی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم زیست تخریبپذیر جاوشیر حاوی رزین و نانوذرات جاوشیر
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 453-466
چکیده
بهمنظور بهبود خواص فیلم تهیه شده از جاوشیر از نانو ذرات صمغ جاوشیر و همچنین رزین جاوشیر استفاده شد. نانوذرات روی فیلم جاوشیر (4 درصد صمغ و 5/2 درصد گلیسرول) طی زمانهای 30 و 60 دقیقه پاشش شدند. بهمنظور افزایش ... بیشترشناسایی ترکیبات شیمیایی، قدرت آنتیاکسیدانی، محتوای تام فنل و فلاونوئید کل و سمیت سلولی اسانس رزماری
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 467-482
چکیده
رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis L. گیاهی از تیره نعناعیان میباشد که به دلیل داشتن خواصهای گوناگون از جمله خواص دارویی، پزشکی و طعمدهنده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در پژوهش حاضر ترکیبات ... بیشتراثر الیگوفروکتوز و ریزپوشانی بر زندهمانی لاکتوباسیلوس رامنوزوس و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی ژله فراسودمند
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 483-497
چکیده
امروزه با گسترش فرآوردههای پروبیوتیک در بازارهای جهانی، لزوم مطالعه بیشتر در خصوص تولید فرآوردههای جدید حاوی این باکتریها بیشتر آشکار میشود. پروبیوتیکها بهعنوان میکروارگانیسمهای زندهای ... بیشتراستفاده از ضایعات پوست پسته و آرد دانه خربزه در غنیسازی سس مایونز کمچرب عملگرا و ارزیابی خواص رئولوژیکی آن
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 498-513
چکیده
در این تحقیق نیز بهمنظور استفاده بهینه از ضایعات محصولات کشاورزی و همچنین تهیه و فرمولاسیون سس رژیمی و فراسودمند از ضایعات کشاورزی، پوست سبز پسته و دانه خربزه به صورت آرد با اندازه ذرات 100 میکرومتر ... بیشترتولید نانوامولسیون بر پایه روغن بادام شیرین و کنجد با استفاده از امواج فراصوت و ارزیابی ویژگیهای آن
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 514-526
چکیده
امروزه استفاده از نانوامولسیونها در صنایع غذایی و دارویی به علت خواص عملکردی و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی منحصر به فردی که دارند، بهطور فزایندهای رو به افزایش است. کارایی بالا در محصورسازی ترکیبات، ... بیشترتهیه و ارزیابی ویژگیهای شناساگر حساس به pH بر پایه فیلم کامپوزیتی صمغ عربی-کربوکسی متیل سلولز حاوی آنتوسیانین ریحان بنفش (Ocimum basilicum. L)
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 527-541
چکیده
در این تحقیق، بستهبندی هوشمند حساس به pH بر پایه فیلم کامپوزیتی صمغ عربی- کربوکسی متیل سلولز حاوی آنتوسیانین ریحان بنفش (Ocimum basilicum. L) تهیه شد و ویژگیهای ساختاری، فیزیکی، مکانیکی، حرارتی، آنتیاکسیدانی ... بیشترتوسعه یک روش آنالیز جهت تعیین محتوای آکریلآمید در واریتههای هسته خرمای برشته
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 543-559
چکیده
آکریلآمید از جمله ترکیبات نامطلوب است که طی برشته کردن هسته خرما تولید میشود. با توجه به مضرات احتمالی آکریلآمید بر سلامت مصرفکنندگان، تعیین مقدار آن توسط HPLC-PDA در پودر و نوشیدنی موکا حاصل از ... بیشترتولید نانولیپوزومهای حامل نایسین با پوشش کیتوزان و ارزیابی خواص فیزیکی و ضدباکتریایی محصول علیه Bacillus cereus و Staphylococcus aureus
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، صفحه 561-573