فناوری مواد غذایی
استفاده از ضایعات پوست پسته و آرد دانه خربزه در غنی‌سازی سس مایونز کم‌چرب عملگرا و ارزیابی خواص رئولوژیکی آن

فائزه قورچ بیگی؛ علیرضا رحمن؛ فاطمه حسینمردی

دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، ، صفحه 498-513

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68966.1022

چکیده
  در این تحقیق نیز به‌منظور استفاده بهینه از ضایعات محصولات کشاورزی و همچنین تهیه و فرمولاسیون سس رژیمی و فراسودمند از ضایعات کشاورزی، پوست سبز پسته و دانه خربزه به صورت آرد با اندازه ذرات 100 میکرومتر استفاده گردید. در این تحقیق، پودر پوست پسته در غلظت‌های صفر، 1/0، 5/0، 75/0 و آرد دانه خربزه با غلظت‌های 6، 12، 18، 24، 30 و 36 درصد تهیه و فرموله ...  بیشتر

بهینه‌سازی کاربرد سیال مادون بحرانی آب در فرآیند استخراج ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی از پوست پسته و بررسی ویژگی‌های رادیکال گیرندگی عصاره‌های آن

مرتضی محمدی؛ محمد قربانی؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ عادل بیگ بابایی؛ سمیرا یگانه زاد

دوره 18، شماره 2 ، خرداد و تیر 1401، ، صفحه 277-293

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68332.1009

چکیده
  ترکیبات فنولی به دلیل پتانسیل آنتی‌اکسیدانی و اثرات سلامتی‌بخش بر سلامتی انسان به‌عنوان غذا‌های فراویژه شناخته شده‌اند. در این پژوهش ترکیبات فنولی با استفاده از سیال مادون بحرانی آب، از پوست پسته استخراج و پتانسیل آنتی‌اکسیدانی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند استخراج در دمای 120 تا 180 درجه سانتی‌گراد، تحت فشار‌های 10 تا 50 بار ...  بیشتر