با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
تأثیر پوشش خوراکی بر پایه صمغ زانتان غنی‌شده با اسید اولئیک بر کیفیت انبارمانی و خواص آنتی‌اکسیدانی میوه چیکو (Manilkara zapota)

دارا رضاخانی؛ عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی؛ سمیه رستگار

دوره 20، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1403، صفحه 1-15

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.86132.1307

چکیده
  میوه‌ی چیکو یا (sapodilla) به‌دلیل فسادپذیری بالا و از دست دادن سریع رطوبت، عمر مفید محدودی دارد. استفاده از پوشش‌های خوراکی به‌دلیل تأثیرگذاری در افزایش طول عمر مفید میوه‌ها، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثربخشی پوشش خوراکی ساخته شده از صمغ زانتان (0/1 و 0/2 درصد) همراه با اسید اولئیک (1 درصد) در افزایش طول عمر ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
کاربرد طیف‌سنجی FT-IR با مدل‌های طبقه‌بندی و رگرسیون مختلف برای تشخیص و کمی‌سازی هیدروسولفیت سدیم در آرد گندم ایران

امیر کاظمی؛ اصغر محمودی؛ مصطفی خجسته‌نژند؛ سید حسین فتاحی

دوره 20، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1403، صفحه 17-31

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.86585.1312

چکیده
  آرد گندم یکی از مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین منابع غذایی به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه است. افزودن هیدروسولفیت سدیم به آرد برای بهبود برخی ویژگی‌های ظاهری می‌تواند اثرات خطرناکی بر سلامت مصرف‌کننده داشته باشد. بنابراین تشخیص این ماده مضر از اهمیت عملی بالایی برخوردار است. در مطالعه حاضر، پتانسیل طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
بررسی تأثیر نوع آنزیم پروتئازی و زمان هیدرولیز بر ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده کنجاله بذر کتان (Linum usitatissimum)

مریم هاشمی؛ سید حسین حسینی قابوس؛ ابوالقاسم سراج

دوره 20، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1403، صفحه 33-47

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.86726.1314

چکیده
  در این پژوهش بررسی تأثیر نوع آنزیم پروتئازی (پپسین و پانکراتین) و زمان هیدرولیز (200-40 دقیقه) بر درجه هیدرولیز و ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی (فعالیت مهار رادیکال DPPH، قدرت شلاته­کنندگی آهن، قدرت احیاء­کنندگی یون آهن و فعالیت آنتی­اکسیدانی کل) پروتئین هیدرولیز شده کنجاله بذر کتان انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش زمان هیدرولیز باعث ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
حفظ کیفیت اورلاندو تانجلو طی انبار با کاربرد قبل از برداشت ملاتونین و پس از برداشت پوشش زانتان

سکینه ملایی محمد آبادی؛ سمیه رستگار

دوره 20، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1403، صفحه 49-64

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.87553.1324

چکیده
  این مطالعه با هدف تعیین تأثیر محلول‌پاشی قبل از برداشت ملاتونین و غوطه‌وری پس از برداشت صمغ زانتان بر کیفیت پس از برداشت میوه نارنگی Orlando tangelo  انجام شد. پس از انتخاب درختان مناسب و یکنواخت، محلول‌پاشی ملاتونین در سه غلظت0 میکرومولار 100 میکرومولار و 200 میکرومولار انجام شد. محلول‌پاشی یک ماه قبل از برداشت انجام شد و سه بار در فواصل ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین زیست فناوری مواد غذایی
افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای ترکیبات زیست‌فعال در آب‌پنیر سویا تخمیر شده با Lactiplantibacillus plantarum و Weissella confusa

شادی آتشگاهی؛ علی مویدی؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ هدی شهیری طبرستانی؛ علیرضا صادقی

دوره 20، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1403، صفحه 65-79

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.87477.1325

چکیده
  آب ­پنیر سویا محصول جانبی فرآیند تولید پنیر توفو و ایزوله پروتئین سویا است که دارای مقدار قابل توجهی ترکیبات مغذی مانند پروتئین، آمینواسید، اولیگوساکارید و ایزوفلاون می­ باشد. در این پژوهش، تخمیر آب ­پنیر سویا با استفاده از باکتری ­های اسید لاکتیک با هدف افزایش محتوای ترکیبات فنلی و گاما-آمینو بوتیریک اسید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی ...  بیشتر

مقاله مروری لاتین زیست فناوری مواد غذایی
بررسی پتانسیل گوشت کشت شده: پیشرفت‌های فناورانه، چشم‌انداز پایداری و چالش‌ها

محمدپویا رمضانی؛ علی معتمدزادگان

دوره 20، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1403، صفحه 81-103

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.87796.1329

چکیده
  دامپروری سنتی به‌دلیل اثرات زیانبار بر محیط‌زیست و محدودیت در امکان توسعه مقیاس تولید، یکی از عوامل اصلی چالش جهانی عدم امنیت غذایی محسوب می‌شود. کشت سلول‌های جانوری در شرایط کنترل شده، منجر به تولید گوشت کشت داده شده یا گوشت مصنوعی گردیده که می‌تواند گزینه‌ای اخلاقی‌تر و سازگارتر با محیط‌زیست برای تأمین امنیت غذایی باشد. این ...  بیشتر