با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
مقاله پژوهشی لاتین مهندسی مواد غذایی
تاثیر پوشش و بسته‌بندی مختلف بر روی تغییرات شاخص رنگ میوه خرمالو در بارگذاری شبیه استاتیکی

سجاد جعفرزاده؛ محسن آزادبخت؛ فریال وارسته؛ محمد واحدی ترشیزی

دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72937.1098

چکیده
  امروزه، کیفیت میوه‌ها و یا محصولات فراوری شده توسط مجموعه‌ای از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تعریف می‌شود. در این تحقیق، با توجه به حساسیت میوه خرمالو به فشار، به بررسی پارامترهای موثر بر تغییرات رنگی میوه پرداخته شده است. بر روی نمونه‌ها سه پوشش مختلف شامل پوترسین با غلظت 1 میلی‌مولار، پوترسین با غلظت 2 میلی‌مولار و آب مقطر بر روی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین فناوری مواد غذایی
یافتن فاکتورهای موثر فرآیند پلاسما بر فعالیت مخمراز طریق شبیه‌سازی و روش سطح پاسخ

آزاده رنجبر ندامانی

دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، صفحه 15-29

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75558.1152

چکیده
  در این مطالعه، یک مدل ریاضیاتی برای غیرفعال کردن مخمر از طریق تیمار پلاسما مورد بررسی قرار گرفت. از طرح غربالگری تشخیصی برای جستجوی فاکتورهایی که در غیرفعال کردن با پلاسما موثر هستند، استفاده شد. چهار فاکتور ولتاژ (20- 30 کیلوولت) (A)، قطر ظرف (40- 60 میلی‌متر) (B)، درجه حرارت فرآیند (20- 40 درجه سانتی‌گراد ) (C) و نوع محیط پلاسما (هوا یا آب) در این ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
شناسایی مواد تقلبی و آلاینده‌ها در فلفل سیاه، زیره، رازیانه، گشنیز و زردچوبه با استفاده از تکنیک GC-MS برای تحقیقات پزشکی قانونی

Pallavi Choudhary؛ Arpita Seth؛ Kanak Lata Verma

دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، صفحه 31-51

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75621.1155

چکیده
  تحقیقات پزشکی قانونی برای شناسایی مسائل کیفیت و ایمنی مرتبط با غذا و محصول آن بسیار حیاتی است. از GC-MS به‌طور گسترده در تجزیه و تحلیل مواد غذایی استفاده می‌‍شود. مطالعه حاضر، برای شناسایی ترکیبات فعال برخی از ادویه‌های خانگی و همچنین برای شناسایی مواد تقلبی و آلاینده‌هایی که ممکن است در نمونه‌ها وجود داشته باشد، استفاده شده است. ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاهان گل گاو زبان (Echium amoenum L.) و ختمی سیاه (Althaea rosea var. nigra) استخراج شده به روش خیساندن و فراصوت

مهشید زمانخانی؛ سهراب معینی؛ پیمان مهستی شتربانی؛ حسین میرسعیدقاضی؛ افشین جعفرپور

دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، صفحه 53-68

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2022.76413.1167

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گل گاوزبان (Echium amoenum L) و ختمی سیاه (Althaea rosea var. Nigra) بود. عصاره‌ها از طریق روش خیساندن و فراصوت با استفاده از آب یا متانول به‌دست آمد. سپس محتوای فنل و فلاونوئید، فعالیت مهار رادیکال‌های آزاد و ضدباکتریایی عصاره‌ها مورد بررسی قرار گرفت و آنالیز ترکیبات فنولی توسط دستگاه ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین مهندسی مواد غذایی
افزایش بقای باکتری‌های اسید لاکتیک در سوپ ترخینه به‌عنوان ماتریکس غیرلبنی

مریم عزیزخانی؛ رفعت کاربخش راوری

دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، صفحه 69-84

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75165.1145

چکیده
  ترخینه، غذای تخمیری سنتی ایران بر پایه غلات، از مخلوطی از آرد غلات، سبزیجات، سبزی، ادویه‌جات و ماست تهیه می‌شود. هدف از این مطالعه بهبود بقای باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB) در سوپ ترخینه به‌عنوان یک ماتریکس غیرلبنی بود. لاکتوباسیلوس دلبروکئی زیرگونه بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس در نانوالیاف الکتروریسی شده تهیه شده از نشاسته ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
اثر فرایند اولتراسوند بر استخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بخش‌های مختلف گردو

سیدحمیدرضا ضیاءالحق؛ سیما زارع

دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، صفحه 85-98

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72602.1114

چکیده
  گردو از نظر تغذیه، دارای ارزش غذایی بالایی است که برای سلامت انسان ضروری است. ترکیب‌های فنلی خواص سودمندی از جمله خاصیت ضدسرطانی دارند و از فعالیت میکروبی جلوگیری می‌کنند. استخراج به کمک امواج فراصوت (اولتراسوند) نسبت به سـایر روش‌های استخراج مانند استخراج با مایکروویو هزینه کمتری دارد. در این پژوهش، میزان استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدان ...  بیشتر