مهندسی مواد غذایی
شبیه‌سازی انتقال جرم مغزهای پسته با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) در حین خشک‌کردن بسترسیال

بهداد شدیدی؛ رضا امیری چایجان

دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 103-119

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70119.1038

چکیده
  خشک‌‎کردن مواد غذایی می‌تواند ماندگاری آن را افزایش داده و موجب کاهش هزینه حمل‌و‌نقل و نگهداری آن شود. قانون دوم فیک معمولاً برای ارزیابی فرآیندهای انتقال جرم در فرآیند خشک‌کردن به‌روش استاندارد مورداستفاده قرار می‌گیرد و براساس بسیاری از فرضیات است. درک معنای انتقال جرم در محصولات می‌تواند روند خشک‌شدن و کیفیت محصول را بهبود ...  بیشتر

مدل‌سازی برخی از خصوصیات شیمیایی روغن سیاه‌دانه تحت تاثیر پیش‌تیمار مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی

حمید بخش ابادی؛ حبیب الله میرزایی؛ علیرضا قدس ولی؛ سید مهدی جعفری؛ امان محمد ضیایی فر

دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 17-26

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.57722

چکیده
  در این تحقیق به‌منظور مدل‌سازی شبکه‌های عصبی مصنوعی فرایند استخراج روغن از دانه‌های سیاه‌دانه به کمک پیش‌تیمار مایکروویو از زمان‌های مختلف فرایند (90، 180 و 270 ثانیه) و توان‌های مختلف (180، 540 و 900 وات) استفاده گردید. بعد از اعمال این پیش‌تیمارها، روغن دانه‌ها با پرس مارپیچی و با سرعت‌های متفاوت (11، 34 و 57 دور در دقیقه) استخراج شد و میزان ...  بیشتر

خشک کردن همرفتی لایه نازک برگ‌های به لیمو

عنایت الله نقوی؛ صادق ریگی

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، ، صفحه 716-729

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.61049

چکیده
  برگ به‌­لیمو یک افزودنی غذایی طعم­‌زا و همچنین منبع خوبی از ترکیبات با ارزش مانند روغن­‌های فرّار، فلاوونوئیدها و اسیدهای فنلی است. با این­حال، همانند بسیاری از گیاهان معطر دیگر، برگ به‌­لیمو به‌دلیل داشتن محتوای رطوبتی بالا فسادپذیر است. هدف از این کار پژوهشی، مطالعه اثر دمای هوا (45، 55 و 65 درجه سانتی‌گراد) بر روی ویژگی‎های ...  بیشتر

بررسی تغییرات محتوای رطوبت و جذب روغن به‌همراه مدل‌سازی آن‌ها در قطعات سیب‌زمینی

فاطمه روشنی؛ سارا موحد؛ حسین احمدی چناربن

دوره 11، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 597-607

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v0i0.31061

چکیده
   در تحقیق حاضر تأثیر پیش‎تیمارهای اولتراسوند و خشک‌کردن، بر محتوای رطوبت و میزان جذب روغن قطعات سیب‎زمینی رقم ساتینا، طی فرآیند سرخ‌کردن عمیق موردبررسی قرار گرفت. پیش‌تیمار اولتراسوند در دو فرکانس 20 و 40 کیلوهرتز، به‌مدت 15 دقیقه و پیش‌تیمار خشک‌کردن در دمای 60 درجه سلسیوس و به‌مدت 15 دقیقه انجام شد. پس از آن قطعات سیب‌زمینی ...  بیشتر

مدل‌سازی جذب و نفوذپذیری بخار آب در فیلم‌های نانوکامپوزیت نشاسته-نانوکریستال سلولز

روناک غلامی؛ جلال دهقان نیا؛ بابک قنبرزاده

دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، ، صفحه 420-434

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i11.28648

چکیده
  هدف از این تحقیق، بررسی انتقال جرم در فیلم‌های نانوکامپوزیت نشاسته-نانوکریستال سلولز (NNC) بود. تأثیر افزودن درصدهای مختلف NCC، بر میزان جذب رطوبت و نفوذپذیری نسبت به بخار آب و سینیتیک جذب رطوبت در نمونه‌های نانوکامپوزیت موردبررسی قرار گرفت. از قانون دوم فیک و چهار معادله تجربی برای مدل‌سازی جذب رطوبت استفاده شد. همچنین، تأثیر غلظت ...  بیشتر