حامد بیکی؛ ناصر همدمی؛ جلال پورتقی
چکیده
ضریب نفوذ مؤثر قندهای احیاءکننده با و بدون در نظر گرفتن اثر تولید آنها و همچنین سینتیک تغییرات بافت طی آنزیمبری خلال سیبزمینی در آب داغ در محدوده دمایی 50 تا Cº90 مورد مطالعه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SAS و در قالب طرحهای فاکتوریل و کاملا تصادفی انجام شد. مقایسه میانگین دادهها به روش حداقل تفاوت ...
بیشتر
ضریب نفوذ مؤثر قندهای احیاءکننده با و بدون در نظر گرفتن اثر تولید آنها و همچنین سینتیک تغییرات بافت طی آنزیمبری خلال سیبزمینی در آب داغ در محدوده دمایی 50 تا Cº90 مورد مطالعه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SAS و در قالب طرحهای فاکتوریل و کاملا تصادفی انجام شد. مقایسه میانگین دادهها به روش حداقل تفاوت معنیداری (LSD) و آزمون اثر متقابل تیمارها به روش LS means در سطح اطمینان 95% صورت گرفت. نتایج بررسیها نشان داد که افزایش دمای آنزیمبری بهطور معنیدار (05/0>P) سبب افزایش ضریب نفوذ مؤثر قندهای احیاء میشود. در نظر گرفتن اثر تولید قندهای احیاء سبب افزایش معنیدار (05/0>P) ضریب نفوذ مؤثر آنها گردید که بیشترین مقدار (63/30%) این افزایش در دمای 50 درجه سانتیگراد مشاهده شد. جهت مدلسازی انتقال جرم (قند احیاء) طی آنزیمبری، یک مدل عددی سه بعدی با ضریب نفوذ مؤثر ثابت بر اساس حل قانون دوم فیک در نرمافزار MATLAB توسعه داده شد. مدل عددی ارائه شده انطباق بالایی با دادههای آزمایشگاهی نشان داد. افزایش دما و زمان آنزیمبری از سوی دیگر بهطور معنیدار (05/0>P) سبب کاهش سفتی بافت خلالهای سیبزمینی شد. برای توصیف تغییرات سفتی بافت طی آنزیمبری، مدلهای سینتیکی متفاوتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مدل سینتیکی درجه اول با اثر محدودکنندگی محصول، بیشترین انطباق را با دادههای آزمایشگاهی مربوط به کاهش سفتی بافت خلال داراست.
محسن زندی؛ محبت محبی؛ مهدی وریدی؛ نوید رمضانیان
چکیده
در این پژوهش میکروکپسول جدیدی تحتعنوان میکروکپسول آلژینات-پروتئین آبپنیر حامل دیاستیل تهیه و خصوصیات آن تعیین گردید. رهایش دیاستیل در شرایط شبیهسازیشده دهانی در سطوح مختلف بزاق به میکروکپسول (0:1، 1:4 و 1:8) و نیروهای برشی متفاوت (0، 50 و 100 معکوس ثانیه) موردبررسی قرار گرفت و ضریب نفوذ با کمک معادله فیک تخمین زده شد. هدف اصلی این ...
بیشتر
در این پژوهش میکروکپسول جدیدی تحتعنوان میکروکپسول آلژینات-پروتئین آبپنیر حامل دیاستیل تهیه و خصوصیات آن تعیین گردید. رهایش دیاستیل در شرایط شبیهسازیشده دهانی در سطوح مختلف بزاق به میکروکپسول (0:1، 1:4 و 1:8) و نیروهای برشی متفاوت (0، 50 و 100 معکوس ثانیه) موردبررسی قرار گرفت و ضریب نفوذ با کمک معادله فیک تخمین زده شد. هدف اصلی این پژوهش توسعه مدلی بهمنظور پیشبینی فرآیند رهایش و نیز تخمین ضریب نفوذ از میکروکپسول جدید ابداعی بوده تا بتوان بهکمک آن رهایش کنترلشده عطر و طعم در شرایط دهانی ایجاد نمود. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل حاصله میتواند با ضریب همبستگی بالای 95 درصد رفتار رهایش را پیشبینی نموده و علاوهبراین مدل مذکور بهخوبی قادر به تخمین میزان ضریب نفوذ میباشد. نتایج همچنین نشان داد که اعمال نیروی برشی بهطور معناداری سبب افزایش ضریب نفوذ شده، درحالیکه تغییر میزان بزاق تأثیر معناداری بر آن ندارد.