با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

2 دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی اثر سیستم‌های حلال سه جزیی بر استخراج عصاره هسته انگور و اثر ضد میکروبی این عصاره‌ها بر برخی از باکتری‌های عامل فساد و بیماری‌زا صورت گرفت. در این خصوص عصاره هسته انگور بوسیله 6 سیستم مختلف حلال سه جزیی استخراج گردید. اثر ضد میکروبی این عصاره‌ها توسط تعیین حداقل غلظت کشندگی(MBC) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نمایانگر توانایی بالای عصاره هسته انگور در ارتباط با از بین بردن باکتری‌های مورد بررسی می‌باشد. در این ارزیابی باکتری‌های گرم مثبت نسبت به باکتری‌های گرم منفی حساسیت بیشتری نشان دادند. حداقل غلظت کشندگی عصاره‌های مختلف با یکدیگر تفاوت معنی‌داری نداشته و در مورد باکتری‌های سالمونلاانتریتیدیس ، اشرشیا کلی وانتروباکترآئروژنیز 1000 پی پی ام و برای باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس ولیستریا مونوسیتوژنز 500 پی پی ام می‌باشد.

عنوان مقاله [English]

Survey of solvents extraction of grape seed extracts and assay of antimicrobial properties

نویسندگان [English]

  • Amir Salari 1
  • Mohammad Bagher Habibi Najafi 1
  • Reza Farhoosh 1
  • Seyed Hassan Marashi 2

1 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

2 Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

چکیده [English]

This study has been done to survey of solvent system effect on extraction of grape seed extract and its antimicrobial properties. For this purpose, grape seed extracts were extracted with six different solvent systems. Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of extract on six spoilage and Food-born pathogens was determined. The results indicated that MBC of different extracts have no significant difference and its value for Salmonella enteritidis, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes was 1000 ppm. This value for S.aureus and listeria monocitogenes was 500 ppm. Results showed that gram positive bacteria were more sensitive than gram negative ones.

CAPTCHA Image