نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
چکیده
لاکتوباسیلوسها، گروهی از باکتریهای گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میلهای شکل و کاتالاز منفی هستند که دارای اثرات سودمندی برای میزبان خود میباشند. پریبیوتیکها نیز مواد غذایی غیرقابلتجزیه و هضمی میباشند که با تقویت انتخابی در رشد و فعالیت تعدادی از باکتریهای رودهای به میزبان اثرات مفیدی را میرساند. این مطالعه با هدف بررسی اثر افزودن پریبیوتیکها به محیطکشت در تولید ترکیبات ضدمیکروبی از لاکتوباسیلوسها علیه پروتئوس میرابیلیس انجام پذیرفته است. در این بررسی خاصیت ضدمیکروبی مایع رویی کشت پروبیوتیکها (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (ATCC 4356)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم (ATCC 8014)، لاکتوباسیلوس فرمنتم (PTCC 1638)، لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1608) و لاکتوباسیلوس رامنوسوس (PTCC 1637)) در محیط MRS براث در حضور و عدم حضور پریبیوتیکهای رافینوز، لاکتولوز، ترهالوز، اینولین و ریبوفلاوین برعلیه پروتئوس میرابیلیس (سویه ATCC 7002 و سویه PTCC 1076) بهکمک روش انتشار در آگار توسط چاهک (Well Diffusion Agar) انجام شد. نتایج نشان داد که در محیطکشت تجاری MRS براث در حضور پریبیوتیک ها، لاکتوباسیلوسها برعلیه پروتئوس میرابیلیس هاله عدم رشد بیشتری را در مقایسه با محیط تجاری بدون هرگونه ماده افزایندهای داشتهاند (05/0p
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله