با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

لاکتوباسیلوس‌ها، گروهی از باکتری‌های گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میله‌ای شکل و کاتالاز منفی هستند که دارای اثرات سودمندی برای میزبان خود می‌باشند. پری‌بیوتیک‌ها نیز مواد غذایی غیرقابل‌تجزیه و هضمی می‌باشند که با تقویت انتخابی در رشد و فعالیت تعدادی از باکتری‌های روده‌ای به میزبان اثرات مفیدی را می‌رساند. این مطالعه با هدف بررسی اثر افزودن پری‌بیوتیک‌ها به محیط‌کشت در تولید ترکیبات ضدمیکروبی از لاکتوباسیلوس‌ها علیه پروتئوس میرابیلیس انجام پذیرفته است. در این بررسی خاصیت ضدمیکروبی مایع رویی کشت پروبیوتیک‌ها (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (ATCC 4356)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم (ATCC 8014)، لاکتوباسیلوس فرمنتم (PTCC 1638)، لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1608) و لاکتوباسیلوس رامنوسوس (PTCC 1637)) در محیط MRS براث در حضور و عدم حضور پری‌بیوتیک‌های رافینوز، لاکتولوز، ترهالوز، اینولین و ریبوفلاوین برعلیه پروتئوس میرابیلیس (سویه ATCC 7002 و سویه PTCC 1076) به‌کمک روش انتشار در آگار توسط چاهک (Well Diffusion Agar) انجام شد. نتایج نشان داد که در محیط‌کشت تجاری MRS براث در حضور پری‌بیوتیک ها، لاکتوباسیلوس‌ها برعلیه پروتئوس میرابیلیس هاله عدم رشد بیشتری را در مقایسه با محیط تجاری بدون هرگونه ماده افزاینده‌ای داشته‌اند (05/0p

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

The Effect of Prebiotics on Production of Antimicrobial Compounds from Lactobacillus spp. Against Proteus mirabilis (ATCC 7002 and PTCC 1076)

نویسندگان [English]

  • Leila Goudarzi
  • Roha Kermanshahi

چکیده [English]

Lactobacillus spp are a group of gram-positive, non-spore forming, cocci or rod shaped, catalase negative organisms that benefit to the host. prebiotics are non-digestible food ingredients that stimulate the growth and /or activity of bacteria in the digestive system in ways claimed to be beneficial to health. this study was conducted in order to investigate the effects of selected probiotic microorganisms in combination with prebiotics, on a growth or activity of proteus mirabilis. in this study the antimicrobial activity of five probiotic lactobacillus spp. (Lactobacillus acidophilus(atcc 4356), Lactobacillus Plantarum (ATCC 8014), Lactobacillus Fermentum (PTCC 1638), Lactobacillus Casei (PTCC 1608) And Lactobacillus Rhamnosus (PTCC 1637)) And Combination of probiotic and prebiotics (synbiotic) (Lactobacillus Spp. + five prebiotics : inulin, , trehalose , raffinose, lactulose and riboflavin) tested for their antimicrobial activity against proteus mirabilis (atcc 7002 and ptcc 1076) growth with agar well diffusion (awd) method. results showed that Lactobacillus Spp. had more antimicrobial activity against proteus spp., followed by inulin, , trehalose , raffinose , lactulose in comparison to basic mrs media (p

کلیدواژه‌ها [English]

  • Prebiotics
  • Lactobacillus spp
  • Proteus mirabilis and Antimicrobial Effect
CAPTCHA Image