نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین
نویسندگان
1 دانشگاه پیام نور
2 دانشگاه فردوسی مشهد
3 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده
استفاده از آنتیبیوتیکها در پرورش دام بهویژه طیور منجر به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی و اختلالات انسانی میشود. بنابراین محققان به دنبال یک جایگزین خوب برای بهبود تعادل میکروبی روده و ظرفیت برد دام هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر جیرههای حاوی سطوح مختلف (0، 90 و 100 درصد) پروبیوتیک فرماکتو (F)، پریبیوتیک پریمالاک (P) و ترکیب آنها بر خواص شیمیایی، میکروبی و حسی گوشت بلدرچین ژاپنی انجام شد. بررسی ویژگیهای حسی گوشت بلدرچین ژاپنی نشان داد که گوشت نمونه F100 بالاترین امتیاز رنگ و بو را نشان داد. درحالیکه ویژگی آبدار بودن بیشتر به سطح پری بیوتیک وابسته بود و نمونههای F100P100 و F90P90 به ترتیب بالاترین طعم گوشت و نمرات پذیرش کلی را کسب کردند. کمترین تعداد میکروارگانیسم و کلیفرم کل در F90P100 در طول نگهداری مشاهده شد. بهطورکلی افزودن سینبیوتیکها به جیره بلدرچین ژاپنی علاوه بر کنترل اکسیداسیون منجر، سبب بهبود کیفیت و کاهش آلودگی میکروبی گوشت در یخچال گردید.
کلیدواژهها
موضوعات
ارسال نظر در مورد این مقاله