با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

پایداری اکسایشی گردو (JuglansregiaL.) طی دوره یکساله نگهداری در شرایط گوناگون ارزیابی شد. گردوهای کامل، مغزهای گردو، مغزهای خردشده گردو، مغزهای گردو بسته‌بندی‌‎شده در پلی‌اتیلن تحت‌خلاء و پلی‌پروپیلن حاوی گاز دی‌اکسید کربن در شرایط عادی (دما 19 تا 30 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 35 تا 45 درصد طی دوره یکساله) نگهداری شدند. همچنین، گردوهای کامل و مغزهای گردو در دمای 4 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 75 درصد نگهداری شدند. در طی نگهداری برخی از شاخص‌های کیفی روغن استخراج‌شده از نمونه‌ها تعیین گردید. عدد پراکسید گردوهای کامل، مغزهای گردو و مغزهای خردشده گردو به‌ترتیب بعد از 12، 10 و 8 ماه نگهداری از حد 2 میلی اکی‌والان اکسیژن بر کیلوگرم عبور کرد. عدد پراکسید نمونه‌های بسته‌بندی‌شده و نمونه‌های نگهداری‌شده در شرایط سرد طی دوره یکساله تنها یک واحد افزایش نشان داد. بر طبق نتایج تجزیه و تحلیل آماری، اثر شرایط نگهداری و زمان نگهداری بر پایداری اکسایشی گردوها معنی‌دار (05/0>P) گردید. تفاوت معنی‌داری (05/0>P) بین پایداری اکسایشی نمونه‌های نگهداری‌شده در بسته‌بندی تحت‌خلاء و بسته‌بندی حاوی گاز دی‌اکسید کربن و همچنین بین گردو و مغز گردو نگهداری‌شده در 4 درجه سانتی‌گراد مشاهده نشد. براساس شاخص‌های کیفی بررسی‌شده توالی نگهداری سرد > بسته‌بندی >پوسته سخت گردو >سطح تماس مغز گردو با محیط، در رابطه با حفظ کیفیت مغزهای گردو طی نگهداری بلندمدت توصیه شد.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Effect of Contact Surface Area and Two Common Storage Temperatures on The Oxidative Stability of Walnut

نویسندگان [English]

  • Hamed Hosseini
  • Mohammad Ghorbani
  • Alireza Sadeghi Mahoonak
  • Yahya Maghsoudlou

Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources

چکیده [English]

Oxidative stability of walnut (Juglansregia L.) was evaluated over a period of 1 year storage in various conditions. The whole walnuts, walnut kernels, walnut chopped kernels, walnut kernels packaged in polyethylene (PET) under vacuum and poly propylene (PP) contain of CO2 were kept in a normal condition (temperature, 19-30˚С and relative humidity (RH), 35-45%). The whole walnuts and walnut kernels were also kept in refrigerator (4˚С, RH 75%). Some quality parameters for the oil extracted from walnut kernels were measured throughout the storage. Peroxide value of whole walnuts, walnut kernels and walnut chopped kernels pass over 2 meq O2/kg after 12, 10 and 8 months storage, respectively. Peroxide value of the packaged nuts and the nuts stored at cold storage were increased only 1 meq O2/kg over a period of 1 year storage. According to the statistically analysis results, the effect of storage condition and storage time on oxidative stability of walnuts were significant (p walnuts shell > contact surface of walnut kernels with environment were defined to maintain the quality of walnut kernels during long term storage.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Walnut
  • Storage period
  • Peroxide value
  • Ultraviolet absorption
  • TBA value
  • Acidity
CAPTCHA Image