با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
دوره 20 (1403)
دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)

اطلاعات آماری نشریه

جهت مشاهده اطلاعات به تفکیک سال، به بخش اطلاعات آماری در منوی اطلاعات نشریه مراجعه فرمایید.

 

اولین سال انتشار

1384

تعداد دوره‌ها

21

تعداد شماره‌ها

93

تعداد نویسندگان

1,517

تعداد مقالات ارسال شده

2,039

تعداد مقالات رد شده

985

تعداد مقالات پذیرفته شده

1,001

تعداد داوران

584

 

نشریه علمی پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران از سال 1384  به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهدبا همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران منتشر می‌شود. این نشریه تحقیقات دارای نوآوری در زمینه های مختلف علوم و صنایع غذایی ( فناوری مواد غذایی، مهندسی مواد غذایی، شیمی مواد غذایی و زیست فناوری مواد غذایی) را جهت استفاده متخصصین این حوزه در داخل و خارج از کشور به چاپ می رساند.

 دارای مجوز چاپ 6 شماره در سال (دو ماهنامه) مقالات (پژوهشی، کوتاه و مروری) به دو زبان فارسی (4 شماره) و انگلیسی (2 شماره)

 

تاریخ آخرین به‌روزرسانی وب‌سایت نشریه:  1404/04/08

مقاله پژوهشی لاتین شیمی مواد غذایی
طبقه‌بندی آرد گندم ایرانی با استفاده از طیف‌سنجی FT-MIR بر پایه‌ی انتخاب طول موج با بیشینه‌ی ارتباط و کمینه‌ی افزونگی، همراه با ماشین بردار پشتیبان SVM

امیر کاظمی؛ اصغر محمودی؛ سید حسین فتاحی

دوره 21، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1404، صفحه 261-269

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.88624.1342

چکیده
  انواع واریته گندم، به‌عنوان یکی از محصولات راهبردی، در ایران بر اساس شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی هر منطقه کشت می‌شوند. طبقه‌بندی این واریته‌های گندم برای تضمین کیفیت محصولات نهایی حاصل از آرد گندم اهمیت دارد. در این پژوهش، از طیف‌سنجی مادون قرمز میان‌ناحیه با تبدیل فوریه (FT-MIR) به‌عنوان روشی غیرمخرب، همراه با شیمی‌سنجی، برای ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین مهندسی مواد غذایی
پیاده‌سازی چندین استراتژی داده‌کاوی روی داده‌های بینی الکترونیکی برای شناسایی گلوتن در پنیر

محمد نصیری گله؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی

دوره 21، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1404، صفحه 271-286

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.89599.1360

چکیده
  بینی الکترونیکی یک دستگاه الکترونیکی برای تشخیص بو است. داده‌های به‌دست‌آمده از این دستگاه به‌صورت عددی و در ستون‌های مختلف ذخیره می‌شوند که مربوط به داده‌های دو نوع پنیر بدون گلوتن و پنیر حاوی گلوتن هستند. این داده‌ها به‌تنهایی برای تصمیم‌گیری و قضاوت کافی نیستند و لازم است روابط و الگوهای میان آن‌ها کشف شود تا مشخص شود داده‌های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین فناوری مواد غذایی
تأثیر پوشش‌های خوراکی حاوی کنسانتره پروتئین سویا/ پروتئین آب پنیر بر کیفیت خلال‌های نیمه‌خشک سیب‌زمینی

زینب مصلحی؛ مرضیه بلندی؛ سیدحمیدرضا ضیاءالحق؛ سیما بانی

دوره 21، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1404، صفحه 287-301

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2025.90051.1373

چکیده
  استفاده از پوشش‌های خوراکی یک رویکرد پایدار و سازگار با محیط‌زیست برای حفظ کیفیت غذا در طول ذخیره‌سازی می‌­باشد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر پوشش خوراکی تهیه شده از کنسانتره پروتئین سویا و پروتئین آب پنیر در افزایش پایداری شیمیایی خلال­‌های سیب‌­زمینی در طول دوره نگهداری می‌باشد. از آنجایی که معمولا خلال­‌های نیمه‌آماده ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین فناوری مواد غذایی
بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، عملکردی و رئولوژیکی ایزوله‌های پروتئین سویا تهیه شده از واریته‌های مختلف سویای ایرانی

بهداد شکرالهی یانچشمه؛ مهدی وریدی؛ سید محمدعلی رضوی؛ فرشاد صحبت زاده

دوره 21، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1404، صفحه 303-316

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2025.91259.1393

چکیده
  علی‌رغم کشت گسترده واریته‌های سویا در مناطق مختلف ایران، تاکنون ویژگی‌های عملکردی این واریته‌ها مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. در این پژوهش، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، عملکردی و رئولوژیکی ایزوله‌های پروتئینی چهار واریته سویا شامل کتول، سحر، تِلار و ساری، که بیشترین سطح زیر کشت در ایران را دارند، مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز آماری ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین فناوری مواد غذایی
افزایش ماندگاری کیفیت میوه پرتقال (Citrus sinensis) با کاربرد ملاتونین خارجی از طریق بهبود برخی ویژگی‌های فیتوشیمیایی

افسانه انصاری؛ محمد سعادتیان؛ رامین حاجی تقی لو؛ کاظم صدیق محمد؛ راوین عبدالهادی عبدالله؛ عبدالسمیع مجید طاها

دوره 21، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1404، صفحه 317-335

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2025.91596.1399

چکیده
  این مطالعه تأثیر تیمارهای ملاتونین (1 و 2 میلی‌مولار) را بر کیفیت پس از برداشت میوه پرتقال در طی 30 و 60 روز نگهداری در دمای سرد بررسی کرد. در این پژوهش، پارامترهایی مانند اسیدیته قابل تیتر (TA)، مواد جامد محلول کل (TSS)، ویتامین C، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، ترکیبات فنولی کل (TPC)، فلاونوئیدهای کل (TFC)، فعالیت آنزیم‌های پال (PAL) و کاتالاز (CAT)، و رنگ ...  بیشتر

مقاله مروری لاتین زیست فناوری مواد غذایی
فیلم‌های خوراکی زیست‌تخریب‌پذیر حاوی امولسیون‌های پیکرینگ دارای اسانس: مروری بر خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی

حسین میرزائی مقدم؛ آرین نهالکار؛ احمد رجایی

دوره 21، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1404، صفحه 337-358

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2025.92672.1416

چکیده
  این مقاله به بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی فیلم‌های خوراکی زیست‌تخریب‌پذیر دارای امولسیون‌های پیکرینگ حاوی اسانس می‌پردازد. امروزه، فیلم‌های خوراکی زیست‌تخریب‌پذیر که امولسیون‌های پیکرینگ حاوی اسانس را در خود جای داده‌اند، به‌طور فزاینده‌ای به‌عنوان گزینه‌ای امیدبخش برای بسته‌بندی پایدار مواد غذایی شناخته ...  بیشتر

ارزیابی بقاء باکتری ریزپوشانی شده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(La-5) در طول دوره نگهداری بستنی ماستی سین بایوتیک
دوره 8، شماره 3 ، مهر 1391

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v8i3.18467

چکیده
  در این تحقیق بستنی ماستی به عنوان یک فراورده سین بیوتیک تولید شد. فرآورده های غذایی که شامل هر دو بخش پروبیوتیکی و پری-بیوتیکی‌اند را سین بیوتیک یا غذاهای عملگرا می نامند. باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5) به دو صورت آزاد و ریزپوشانی شده به بستنی ماستی اضافه گردید و قابلیت زنده مانی آن طی مدت 60 روز از نگه داری در °C18- مورد ...  بیشتر

بررسی تاثیر جایگزینی ساکارز با شیره خرما بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی مالت
دوره 13، شماره 4 ، مهر و آبان 1396، ، صفحه 637-646

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.51604

چکیده
  نوشیدنی مالت بدون الکل در بسیاری از کشورها به‌خصوص کشورهای مسلمان رایج است. در ایران این نوشیدنی بدون مرحله‌ی تخمیر و معمولا از مالت جو تهیه می‌شود. در این پژوهش اثر جایگزینی ساکارز با شیره خرما بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی در نوشیدنی مالت در طی 6 ماه نگهداری بررسی شد. در این مطالعه نوشیدنی مالت با نسبت‌های 100 به 0، 75 به 25، 50 به ...  بیشتر

تشخیص مارگارین در کره
دوره 10، شماره 1 ، فروردین 1393

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v10i1.34811

چکیده
  چربی شیر به‌دلیل تقاضای فزاینده، قیمت بالا و ترکیب منحصر‌به‌فرد آن همواره هدف دستکاری‌های متقلبانه با افزودن منابع گیاهی بوده است. به‌منظور بررسی کارایی روش‌های تشخیص خلوص کره، نمونه کره خالص گاوی، مارگارین و مخلوط کره و مارگارین مخلوط‌های 5، 10 و 15% مارگارین-کره تهیه شد و تحت آزمایش‌های تعیین خلوص کره شامل عدد یدی، ضریب شکست، ...  بیشتر

بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی پنیر کوزه کم‌چرب حاوی پودر بتاگلوکان و عصاره اتانولی پونه کوهی
دوره 15، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1398، ، صفحه 181-198

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v0i0.71312

چکیده
  پنیر کوزه ، نوعی پنیر سخت می‌باشد که به‌صورت سنتی در نواحی غربی ایران از شیر  خام گاو، گوسفند و گاهی بز تولید می‌شود. دوره رسیدگی این پنیر درون کوزه‌های سفالی داخل خاک سپری می‌شود، لذا دارای مجموعه‌ای از واریته‌های میکروارگانیسم‌ها بوده، بنابراین از ویژگی‌های حسی منحصر به فردی برخوردار است. با این حال، موضوع انتقال برخی باکتری‌های ...  بیشتر

بهینه‌سازی فرآیند تولید سس هوادهی شده کم‌چرب به روش سطح پاسخ و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن
دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، ، صفحه 1-20

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86882

چکیده
  در این مطالعه روش جدید آمادهسازی امولسیون‌های هوا در روغن (کف‌های روغنی) به‌منظور جایگزینی قطره‌های چربی با حباب‌های هوا ارائه شده، اثر غلظت سورفکتانت، سرعت و زمان هوادهی بر میزان تولید و پایداری کف‌ها بررسی شد. شرایط بهینه تولید (هوادهی مخلوط 10 درصد وزنی سورفکتانت با سرعت 3400 دور در دقیقه به مدت 15 دقیقه) با روش سطح پاسخ تعیین و کف‌ها ...  بیشتر

ابر واژگان

نشریات مرتبط