نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین

نویسندگان

1 گروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان

2 هرمزگان

چکیده

میوه ساپودیلا به دلیل فسادپذیری و از دست دادن سریع رطوبت، ماندگاری محدودی دارد. استفاده از پوشش های خوراکی به دلیل اینکه در افزایش ماندگاری میوه ها موثر است، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این مطالعه تحقیقاتی با هدف ارزیابی اثربخشی پوشش خوراکی ساخته شده از صمغ زانتان (XG) (0.1٪ و 0.2٪) همراه با اسید اولئیک (Ol) (1٪) در افزایش مدت زمان نگهداری میوه ساپودیلا در دمای 8 درجه انجام می شود. ± 1 ℃ و رطوبت نسبی (RH) 85-90٪. میوه های تیمار شده به طور قابل توجهی کاهش وزن را کاهش دادند و حداقل کاهش وزن در تیمار Xan 0.2% + Ol مشاهده شد. به جز تیمار Ol، سایر تیمارها سفتی بالاتری نسبت به شاهد نشان دادند. در پایان آزمایش، تیمارها به طور قابل توجهی تنفس میوه را کاهش دادند. همچنین میوه های تیمار شده در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری ظرفیت آنتی اکسیدانی و سطوح بالاتر اسید اسکوربیک را نشان دادند. کمترین سطح TSS (22.8%) در تیمار Xan 0.2 + Ol مشاهده شد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که میوه تیمار شده با پوشش Xan 0.1% + Ol سطوح فعالیت بالاتری را در آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و آسکوربات پراکسیداز (APX) در مقایسه با میوه تیمار شده با Xan 0.2 + Ol از خود نشان داد. پوشش و نمونه های کنترل به طور کلی، Xan 0.2 + Ol و Xan 0.1٪ + Ol بالاترین کیفیت کلی را در مقایسه با تیمار شاهد و سایر تیمارها نشان دادند. بنابراین استفاده از این درمان ها برای حفظ کیفیت میوه ساپودیلا توصیه می شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

CAPTCHA Image