عنوان نشریه |
پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران |
شاپای چاپی |
|
شاپای الکترونیکی |
|
وب سایت |
https://ifstrj.um.ac.ir |
پست الکترونیکی |
ifstrj@um.ac.ir |
زبان مقالات |
فارسی- انگلیسی |
دوره انتشار |
دو ماهنامه |
ناشر |
|
با همکاری |
|
سردبیر |
دکتر فریده طباطبایی یزدی |
وضعیت |
فعال |
شیوه داوری |
دو سر کور |
نوع مجوز |
|
شناساگر مقالات |
DOI & DOR |
تاریخچه نشریه
این نشریه از فروردین ماه سال 1384 بهصورت دوفصلنامه، از فروردین 1389 بهصورت فصلنامه (4 جلد به زبان فارسی) و از فروردین سال 1394 به صورت دوماهنامه (4 جلد به زبان فارسی و 2 جلد به زبان لاتین) با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران منتشر میشود.
زمانبندی انتشار
نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، در حال حاضر بهصورت دوماهنامه (6 شماره در سال) چاپ میشود. جدول زیر تاریخ دقیق انتشار شمارههای هر سال را نشان میدهد. نشریه به این زمانبندی پایبند است مگر اینکه شرایط استثنایی بهوجود آید.
شماره تاریخ انتشار
1 اردیبهشت
2 تیر
3 شهریور
4 آبان
5 دی
6 اسفند
سیاستهای حفظ دیجیتال مقالات
آرشیو وبسایت نشریه
محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو میشوند:
1- نسخه پیدیاف تمام مقالات در وبسایت نشریه بهصورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. در حالیکه یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری بهعنوان پشتیبان نگهداری میشود. درصورت بروز مشکل در وبسایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، بهصورت آنلاین در وبسایت نشریه منتشر خواهد شد.
2- همه شمارههای منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه نیز آرشیو میشود و درصورت از کار افتادن وب سایت نشریه، مقالات از طریق آن در دسترس خواهند بود:
- اینترنت آرشیو (از سال 1398)
- سامانه نشریات علمی ایران
پایگاههای نمایهکننده
اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشرشده در نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، در پایگاه مختلفی نمایهسازی میشوند که لیست این پایگاهها در بخش "بانکها و نمایه نامهها" قابل مشاهده است.
بایگانی شخصی
کلیه نویسندگان میتوانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وبسایت نشریه، در سیستم شخصی یا وبسایت موسسه خود آرشیو کنند.
سیاست دسترسی آزاد
نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ بهطور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» رعایت میکند. حق نشر برای نویسندگان محفوظ خواهد بود و آنان میتوانند مقالاتشان را در واسپارگاهها آرشیوسازی کنند. این بدین معنی است که از این مقالات بهراحتی میتوان استفاده کرد؛ مادامی که به آن بهدرستی استناد شود.
سیاست داوری مقالات
در این نشریه، داوران مقالات از بین اعضای هیات تحریریه نشریه انتخاب نمیشوند مگر در شرایط خاصی که هیچ داور خارجی در حوزه موضوعی مقاله وجود نداشته باشد.
- تمام مقالات ارسالی به نشریه فرآیند داوری را طی میکنند.
- شیوه داوری مقالات در این نشریه دوسوکور است.
- کلیه مراحل داوری در بخش فرایند پذیرش مقالات توضیح داده شده است.
مالکیت و مدیریت
این نشریه توسط دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران راهاندازی شده و مدیریت میشود که در صفحه اصلی وبسایت نشریه نیز بهوضوح درج شده است.
نهاد مشورتی
اعضای هیات تحریریه این نشریه از افراد شاخص در زمینه حوزههای موضوعی مندرج در حوزه و تخصص نشریه هستند.
- مشخصات کامل و وابستگی سازمانی اعضای هیات تحریریه در وبسایت نشریه درج شده است.
- لیست و مشخصات اعضا بهروز میباشد.
- این نشریه با همکاری ناشر، بهصورت دورهای، اعضای هیات تحریریه خود را بررسی میکند تا مناسب و مرتبط باشند.
هزینه
نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" برای بررسی اولیه مقالات وجهی از نویسندگان دریافت نمیکند، اما درصورت پذیرش، مبلغ دو میلیون ریال بابت هزینههای ویراستاری و چاپ مقالات فارسی دریافت مینماید. درصورتی که مقاله به زبان لاتین ارسال شود، هزینه چاپ از نویسندگان دریافت نخواهد شد.
سیاست تخفیف هزینه چاپ مقالات
هیچ هزینهای جهت ارسال، بررسی و چاپ مقالاتی که به زبان لاتین نوشته و به این نشریه ارسال شوند، دریافت نمیشود.
محل درآمد نشریه
دانشگاه فردوسی مشهد بهعنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریفشده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (باتوجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانهای که در پرتال نشریات علمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام میشود)، هزینههای مربوطه شامل راهاندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحهآرایی و حفظ آرشیو مقالات، را تامین میکند.
منبع مالی دیگر این نشریه هزینه دریافتی از نویسندگانی است که مقالات آنها برای چاپ در نشریه پذیرفته شده است. این منبع درآمد هیچگونه تاثیری در تصمیم اعضای هیات تحریریه ندارد.
تبلیغات
این نشریه هیچگونه تبلیغاتی را نمیپذیرد.
بازاریابی مستقیم
هیچ فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.
سیستم مشابهتیاب
نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" برای جلوگیری از سرقت علمی، از سامانه مشابهیاب متون علمی همیاب برای مقالات فارسی و از سامانه iThenticate برای مقالات لاتین استفاده می کند.
بیانیه محرمانگی
اطلاعات تماس نویسندگان صرفاجهت اهداف نشریه بوده و در اختیار هیچ فرد و سازمانی قرار داده نمیشود.
سیاست نشریه در مواجهه با سرقت علمی
سرقت علمی به هر شکل، از جمله نقل قول مستقیم یا نقل قول غیر مستقیم از بخشهای اساسی مقاله دیگران (بدون ذکر منبع)، "جازدن" مقاله دیگران بهعنوان مقاله خود، یا ارائه نتایج تحقیقات انجام شده توسط دیگران، بهنام خود، از نقطه نظر انتشار مقالات علمی امری غیراخلاقی بوده و غیرقابل قبول است. همه نویسندگان مقاله ارسالی باید اطمینان حاصل کنند که نسخه ارسالی اثری بدیع و فارغ از هر یک از جنبههای سرقت علمی باشد. به همه نویسندگان مقالات ارسالی به نشریه توصیه میشود با استفاده از یکی ابزارها و نرمافزارهای همانندجویی، میزان تشابه مطالب مقاله ارسالی با منابع موجود ارزیابی گردد. همه نویسندگان اطمینان حاصل نمایند که مقاله ارسالی قبلاً به زبان دیگری منتشر نشده باشد. همچنین مطمئن باشند که بهطور همزمان به نشریات دیگر ارسال نمیشود (ارسال همزمان به نشریه دیگر غیرقابل قبول است).
اگر هر یک از رفتارهای غیراخلاقی فوقالذکر توسط هیات تحریریه نشریه و یا توسط یکی از داوران تشخیص داده شود، مقاله بلافاصله رد میشود و هیات تحریریه با نویسنده(ها) تماس گرفته تا توضیح مقتضی در آن مورد ارائه نمایند. اگر نویسنده(گان) در مدت زمان معقولی توجیه و پاسخ مناسب ندهند، سردبیر نشریات دیگر (در مورد ارسال همزمان به نشریه دیگر) و موسسه مربوطه نویسنده(گان) مطلع میشوند و نام نویسندگان در لیست سیاه قرار گرفته و اجازه ارسال مقاله به نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران از آنها سلب میشود.
اگر سرقت علمی پس از انتشار مقاله توسط فردی گزارش شود، موضوع توسط هیات تحریریه نشریه بررسی میشود و اگر میزان سرقت علمی قابل توجه و غیر قابل اغماض باشد، مقاله از بایگانی نشریه خارج شده و به نهاد و سازمان مربوطه نویسنده اطلاع داده میشود و نام نویسندگان در لیست سیاه قرار میگیرد.