تاریخچه نشریه
این نشریه از فروردین ماه سال 1384 بهصورت دوفصلنامه، از فروردین 1389 بهصورت فصلنامه (4 جلد به زبان فارسی) و از فروردین سال 1394 به صورت دوماهنامه (4 جلد به زبان فارسی و 2 جلد به زبان لاتین) با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران منتشر میشود.
حوزه و تخصص نشریه
نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" مقالههای برگرفته شده از نتایج پژوهشی در زمینه مهندسی، شیمی، میکروبیولوژی و تکنولوژی مواد غذایی و همچنین مقالههایی که جنبه بین رشتهای داشته را مورد توجه قرار میدهند.
سیاست دسترسی آزاد
نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ بهطور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» رعایت میکند. حق نشر برای نویسندگان محفوظ خواهد بود و آنان میتوانند مقالاتشان را در واسپارگاهها آرشیوسازی کنند. این بدین معنی است که از این مقالات بهراحتی میتوان استفاده کرد؛ مادامی که به آن بهدرستی استناد شود.
هزینه
نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" برای بررسی اولیه مقالات وجهی از نویسندگان دریافت نمیکند، اما درصورت پذیرش، مبلغ دو میلیون ریال بابت هزینههای ویراستاری و چاپ مقالات فارسی دریافت مینماید. درصورتی که مقاله به زبان لاتین ارسال شود، هزینه چاپ از نویسندگان دریافت نخواهد شد.
سیستم مشابهتیاب
نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" برای جلوگیری از سرقت علمی، از سامانه مشابهیاب متون علمی همیاب برای مقالات فارسی و از سامانه iThenticate برای مقالات لاتین استفاده می کند.
بیانیه محرمانگی
اطلاعات تماس نویسندگان صرفاجهت اهداف نشریه بوده و در اختیار هیچ فرد و سازمانی قرار داده نمیشود.
سیاستهای حفظ دیجیتال مقالات
آرشیو وب سایت نشریه
تمام مقالات نشریه به دو روش آرشیو میشوند: نسخه پی دی اف تمام مقالات در وب سایت نشریه بهصورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. نسخه پشتیبان مقالات در کامپیوتر دفتر نشریه نگهداری میشود. درصورت بروز مشکل در وب سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هر یک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا به صورت آنلاین در وب سایت نشریه منتشر خواهد شد.
پایگاههای نمایهکننده
اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه ماشین های کشاورزی، در چندین پایگاه نمایهسازی میشوند. همچنین علاوه بر اطلاعات اصلی، نسخه پی دی اف تمام مقالات، در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و نیز سامانه نشریات علمی ایران، آرشیو میشود.
بایگانی شخصی
کلیه نویسندگان میتوانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب سایت موسسه خود آرشیو کنند.
سیاست نشریه در مواجهه با سرقت علمی
سرقت علمی به هر شکل، از جمله نقل قول مستقیم یا نقل قول غیر مستقیم از بخشهای اساسی مقاله دیگران (بدون ذکر منبع)، "جازدن" مقاله دیگران بهعنوان مقاله خود، یا ارائه نتایج تحقیقات انجام شده توسط دیگران، بهنام خود، از نقطه نظر انتشار مقالات علمی امری غیراخلاقی بوده و غیرقابل قبول است. همه نویسندگان مقاله ارسالی باید اطمینان حاصل کنند که نسخه ارسالی اثری بدیع و فارغ از هر یک از جنبههای سرقت علمی باشد. به همه نویسندگان مقالات ارسالی به نشریه توصیه میشود با استفاده از یکی ابزارها و نرمافزارهای همانندجویی، میزان تشابه مطالب مقاله ارسالی با منابع موجود ارزیابی گردد. همه نویسندگان اطمینان حاصل نمایند که مقاله ارسالی قبلاً به زبان دیگری منتشر نشده باشد. همچنین مطمئن باشند که بهطور همزمان به نشریات دیگر ارسال نمیشود (ارسال همزمان به نشریه دیگر غیرقابل قبول است).
اگر هر یک از رفتارهای غیراخلاقی فوقالذکر توسط هیات تحریریه نشریه و یا توسط یکی از داوران تشخیص داده شود، مقاله بلافاصله رد میشود و هیات تحریریه با نویسنده(ها) تماس گرفته تا توضیح مقتضی در آن مورد ارائه نمایند. اگر نویسنده(گان) در مدت زمان معقولی توجیه و پاسخ مناسب ندهند، سردبیر نشریات دیگر (در مورد ارسال همزمان به نشریه دیگر) و موسسه مربوطه نویسنده(گان) مطلع میشوند و نام نویسندگان در لیست سیاه قرار گرفته و اجازه ارسال مقاله به نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران از آنها سلب میشود.
اگر سرقت علمی پس از انتشار مقاله توسط فردی گزارش شود، موضوع توسط هیات تحریریه نشریه بررسی میشود و اگر میزان سرقت علمی قابل توجه و غیر قابل اغماض باشد، مقاله از بایگانی نشریه خارج شده و به نهاد و سازمان مربوطه نویسنده اطلاع داده میشود و نام نویسندگان در لیست سیاه قرار میگیرد.