با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

عنوان نشریه

پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران

 شاپای چاپی

1735-4161

شاپای الکترونیکی

2228-5415

وب سایت

https://ifstrj.um.ac.ir

پست الکترونیکی

 ifstrj@um.ac.ir

زبان مقالات

فارسی- انگلیسی

دوره انتشار

دو ماهنامه

ناشر

دانشگاه فردوسی مشهد

با همکاری

انجمن علوم و صنایع غذایی ایران 

سردبیر

دکتر مسعود یاورمنش

وضعیت

فعال

شیوه داوری

 دو سر کور

نوع مجوز

License (CC BY 4.0)

شناساگر مقالات

DOI

 تاریخچه نشریه

 این نشریه از فروردین ماه سال 1384 به‌صورت دوفصلنامه، از فروردین 1389 به‌صورت فصلنامه (4 جلد به زبان فارسی) و از فروردین سال  1394 به صورت دوماهنامه (4 جلد به زبان فارسی و 2 جلد به زبان لاتین) با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران منتشر می‌شود.

زمان‌بندی انتشار

نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، در حال حاضر به‌صورت دوماهنامه (6 شماره در سال) چاپ می‌شود. جدول زیر تاریخ دقیق انتشار شماره‌های هر سال را نشان می‌دهد. نشریه به این زمان‌بندی پایبند است مگر این‌که شرایط استثنایی به‌وجود آید.

شماره      تاریخ انتشار

 1               فروردین

 2                خرداد

 3                مرداد

 4                 مهر

 5                 آذر

 6                بهمن

سیاست‌های حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وب‌سایت نشریه

محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند:

1- نسخه پی‌دی‌اف تمام مقالات در وب‌سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. در حالی‌که یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری به‌عنوان پشتیبان نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب‌سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، به‌صورت آنلاین در وب‌سایت نشریه منتشر خواهد شد.

2- همه شماره‌های منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه ‌نیز آرشیو می‌شود و درصورت از کار افتادن وب سایت نشریه، مقالات از طریق آن در دسترس خواهند بود:

پایگاه‌های نمایه‌کننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشرشده در نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، در پایگاه مختلفی نمایه‌سازی می‌شوند که لیست این پایگاه‌ها در بخش "بانک‌ها و نمایه نامه‌ها" قابل مشاهده است.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب‌سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب‌سایت موسسه خود آرشیو کنند.

 سیاست دسترسی آزاد

نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران"  به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ به‌طور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» رعایت می‌کند. حق نشر برای نویسندگان محفوظ خواهد بود و آنان می‌توانند مقالاتشان را در واسپارگاه‌ها آرشیوسازی کنند. این بدین معنی است که از این مقالات به‌راحتی می‌توان استفاده کرد؛ مادامی که به آن‌ به‌درستی استناد شود.

سیاست داوری مقالات

در این نشریه، داوران مقالات از بین اعضای هیات تحریریه نشریه انتخاب نمی‌شوند مگر در شرایط خاصی که هیچ داور خارجی در حوزه موضوعی مقاله وجود نداشته باشد.

  • تمام مقالات ارسالی به نشریه فرآیند داوری را طی می‌کنند.
  • شیوه داوری مقالات در این نشریه دوسوکور است.
  • کلیه مراحل داوری در بخش فرایند پذیرش مقالات توضیح داده شده است.

مالکیت و مدیریت

این نشریه توسط دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران  راه‌اندازی شده و مدیریت می‌شود که در صفحه اصلی وب‌سایت نشریه نیز به‌وضوح درج شده است.

نهاد مشورتی

اعضای هیات تحریریه این نشریه از افراد شاخص در زمینه حوزه‌های موضوعی مندرج در حوزه و تخصص نشریه هستند.

  • مشخصات کامل و وابستگی سازمانی اعضای هیات تحریریه در وب‌سایت نشریه درج شده است.
  • لیست و مشخصات اعضا به‌روز می‌باشد.
  • این نشریه با همکاری ناشر، به‌صورت دوره‌ای، اعضای هیات تحریریه خود را بررسی می‌کند تا مناسب و مرتبط باشند.

 هزینه‌

هیچ هزینه‌ای برای ارسال، بررسی و چاپ مقالات لاتین دریافت نمی‌شود. اما نویسندگان مقالاتی که به زبان فارسی نوشته شده‌اند، باید مبلغ دو میلیون ریال بابت تامین بخش از هزینه‌های بررسی و ویراستاری مقاله، به حساب معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد واریز نمایند. این هزینه زمان پذیرش مقاله دریافت می‌شود و نویسنده مسئول مقاله، مسئول پرداخت آن می‌باشد. هزینه دریافتی از نویسندگان تاثیری بر تصمیم‌گیری هیات تحریریه درخصوص مقالات ندارد.

  • هیچ هزینه‌ای برای عضویت، ارسال نسخه خطی یا سایر هزینه‌های تکمیلی وجود ندارد.
  • اطلاعات مربوط به هزینه دریافتی از نویسندگان به‌راحتی در بخش درباره نشریه و مراحل ارسال مقاله (چک لیست و تعهدنامه) قابل مشاهده است.

 

سیاست تخفیف هزینه چاپ مقالات

هیچ هزینه‌ای جهت ارسال، بررسی و چاپ مقالاتی که به زبان لاتین نوشته و به این نشریه ارسال شوند، دریافت نمی‌شود.  

محل درآمد نشریه

دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریف‌شده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (باتوجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانه‌ای که در پرتال نشریات علمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام می‌شود)، هزینه‌های مربوطه شامل راه‌اندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی و حفظ آرشیو مقالات، را تامین می‌کند.

منبع مالی دیگر این نشریه هزینه دریافتی از نویسندگانی است که مقالات آن‌ها برای چاپ در نشریه پذیرفته شده است. این منبع درآمد هیچ‌گونه تاثیری در تصمیم اعضای هیات تحریریه ندارد.

تبلیغات

این نشریه هیچ‌گونه تبلیغاتی را نمی‌پذیرد.

بازاریابی مستقیم

هیچ فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.

سیستم مشابهت‌یاب

نشریه "پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران" به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، کلیه مقالاتی که توسط خود نویسندگان برای متن های فارسی با استفاده از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب، Irandoc و یا Iran paper و متن‌های لاتین (مقالات انگلیسی و چکیده مبسوط انگلیسی مقالات فارسی) با استفاده از سامانه iThenticate و یا Iran paper مشابهت‌یابی انجام داده اند را مورد بررسی قرار می دهد. لازم است که در همان ابتدا نویسندگان فایل همانندجویی همراه با فایل مقاله ارسال کنند و در صورتی که درصد تشابه بیشتر از 30 درصد باشد، مقاله مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.

بیانیه محرمانگی

 اطلاعات تماس نویسندگان صرفاجهت اهداف نشریه بوده و در اختیار هیچ فرد و سازمانی قرار داده نمی‌شود.