نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین
نویسندگان
1 گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان
2 هرمزگان
چکیده
این آزمایش با هدف تعیین اثرات ملاتونین قبل از برداشت و غوطه وری صمغ زانتان بر کیفیت کلی و عملکرد پس از برداشت میوه های Orlando Tangelo انجام شد. پس از انتخاب درختان مناسب و یکنواخت، محلول پاشی ملاتونین در سه غلظت 0100 میکرومولار و 200 میکرومولار انجام شد. محلول پاشی یک ماه قبل از برداشت انجام شد و سه بار در فواصل هفتگی تکرار شد. علاوه بر این، میوهها در دو غلظت مختلف صمغ زانتان (0.1% و 0.2%) غوطهور شدند و سپس این میوهها در اتاق سرد در دمای 1±5 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. ارزیابی خصوصیات میوه در زمان برداشت و همچنین پس از 45 و 90 روز نگهداری در سردخانه انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که محلولپاشی ملاتونین در غلظت 100 میکرومولار اثرات قابلتوجهی بر ویژگیهای مختلف میوه دارد. به طور خاص، منجر به افزایش وزن میوه و گوشت میوه شد. علاوه بر این، تیمار ملاتونین منجر به سطوح بالاتر اسید اسکوربیک و افزایش اسیدیته میوه نسبت به شاهد شد. میوههای تیمار شده با ملاتونین و پوشش زانتان در طی نگهداری، کیفیت متفاوتی نسبت به شاهد نشان دادند. در پایان آزمایش، کمترین کاهش وزن در میوه های تیمار شده با 200 میکرومولار + زانتان 0.1 درصد مشاهده شد. بیشترین مقدار اسید اسکوربیک در 100 میکرومولار + 0.1 زانتان مشاهده شد. حداکثر آنتی اکسیدان در تیمار 100 میکرومولار و 200 میکرومولار + 0.1 زانتان و ملاتونین 100 میکرومولار به تنهایی مشاهده شد. به طور کلی، یافتهها نشان میدهد که محلولپاشی قبل از برداشت و استفاده از پوشش زانتان میتواند استراتژیهای موثری برای حفظ کیفیت میوه در طول ذخیرهسازی باشد.
کلیدواژهها
موضوعات
ارسال نظر در مورد این مقاله