نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه صنعتی اصفهان
2 گروه علوم و صنایع غذایی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه صنعتی اصفهان- ایران
چکیده
در پژوهش حاضر هدف نویسندگان، ارزیابی تطبیقی تولیدات علمی حوزه فناوری مواد غذایی ایران با پنج کشور ایرلند، ترکیه، مصر، آرژانتین و مالزی طی سال های 1990-2010 در پایگاه اطلاعاتی Web of Science است. آمارها نشان می دهد که از نظر تعداد تولیدات علمی نمایه شده در این پایگاه کشور ایرلند مقام اول را دارد و کشورهای آرژانتین و ترکیه در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. از نظر نوع مدارک، مقالات در هر شش کشور بیشترین سهم تولیدات علمی را به خود اختصاص داده اند. بررسی تعداد استنادهای دریافتی تولیدات علمی این کشورها نشان می دهد کشورهای ایرلند و آرژانتین از نظر تعداد کل استنادهای دریافتی در رتبه های اول و دوم قرار دارند، ولی با کسر خود استنادی ها، مصر و مالزی در رتبه های اول و دوم قرار می گیرند. از نظر همکاری با سایر کشورها، آمریکا بیشترین مشارکت را در تدوین تولیدات علمی داشته است، به طوری که در هر شش کشور، آمریکا در رتبه اول یا دوم همکاری قرار گرفته است. با بررسی حوزه های موضوعی تولیدات علمی کشورها مشخص شد که شیمی کاربردی در بین همه کشورهای مورد بررسی بیشترین همکاری را با حوزه فناوری مواد غذایی داشته است.
واژههای کلیدی: تولیدات علمی، علوم و فناوری مواد غذایی، پایگاه اطلاعاتی Web of Science (WOS)، ایران، ایرلند، ترکیه، مصر، آرژانتین،
عنوان مقاله [English]
Comparative Evaluation of Iran Scientific Productions in Food Science and Technology with Ireland, Turkey, Egypt, Argentina and Malaysia in Web of Science through 1990- 2010
نویسندگان [English]
- Hajar Shekarchizadeh 1
- Nafiseh Dehghanpour 1
- Nafiseh Soltanizadeh 1
- Mehdi Kadivar 2
1 Isfahan University of Technology
2 food technology- agriculture- Isfahan university of technology- Iran
چکیده [English]
The aim of this study was comparative evaluation of Iran scientific output in the field of food science and technology with five countries including Ireland, Turkey, Egypt, Argentina and Malaysia during 1990-2010 in the Web of Science. The number of indexing scientific outputs in this database show that Ireland, Argentina and Turkey ranked sequentially. Articles have the largest share of scientific output in all six countries. Number of citations show that Argentina and Ireland have received the most number of citations. U.S.A. has the most collaboration with all six countries to produce scientific output in food science and technology area .Applied chemistry is the subject area that had the most cooperation with food science and technology in all of the studied countries.
Keywords: Scientific Outputs, Food Science And Technology, Web of Science (WOS), Iran, Ireland, Turkey, Egypt, Argentina, Malaysia
ارسال نظر در مورد این مقاله