با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

2 دانشگاه فردوسی

چکیده

در پژوهش حاضر، رشد میسلهای فسفولیپیدی موجود در روغن کانولا بر اثر پیش تیمار شیمیایی و جداسازی آنها از طریق بکارگیری تکنولوژی غشایی مورد بررسی قرار گرفت. محلولهای آبی کلرید کلسیم (1 درصد وزنی) و EDTA (150 میلی مولار) قبل از اولترافیلتراسیون به میسلای روغن کانولا اضافه شد. اولترافیلتراسیون با استفاده از غشاء صفحه ای PVDF با پیکربندی انتها بسته با دو MWCO متفاوت (116M) 50 و (M183) 100 کیلودالتون در دماها و فشارهای متفاوت (25 تا 55 درجه سانتیگراد و 2 تا 5 بار) انجام گرفت. نتایج نشان داد شار تراوه در غشاء M183 تقریباً نصف غشاء 116M بود. پیش تیمار شیمیایی روغن با EDTA به افزایش شار تراوه حاصل از غشاء 116M منجر گردید. افزایش دما و فشار عملیاتی، افزایش شار تراوه را به همراه داشت. دفع فسفولیپیدها از غشاء M183 بویژه در نمونه پیش تیمار شده با EDTA بیش از سایر نمونه ها بود. افزایش دما به کاهش دفع فسفولیپیدها در هر دو غشاء منجر شد.

واژه‌های کلیدی: اتیلن دی آمین تترا استیک اسید ؛ اولترافیلتراسیون؛ روغن کانولا؛ کلرید کلسیم؛ فسفولیپید

عنوان مقاله [English]

Investigation on the Effect of CaCl2 and EDTA on Phosphorous Rejection and Permeate Flux during the Ultrafiltration of Canola Oil

نویسندگان [English]

  • Reza Farhoosh 1
  • Seyed Mohammad Ali Razavi 1
  • Seyed Mahmoud Mousavi 2

1 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

2 -

چکیده [English]

In the present study, the growth of phospholipids' micelles in canola oil by chemical pretreatment and their separation by using membrane technology was investigated. Aqueous solutions of calcium chloride (1% w/w) and EDTA (150 mM) were added to canola oil miscella before ultrafiltration process. Ultrafiltration was conducted by a flat sheet PVDF membrane with two different MWCOs (50 KDa, M116, and 100 KDa, M183) at various temperatures and pressures (25 - 55 ̊C and 2 - 5 bar). Results showed that the permeate flux of M183 membrane was approximately half that of the M116 membrane. The EDTA pretreatment resulted to increase in the permeate flux obtained through M116 membrane. Increasing the operation temperature and pressure led to increase of the permeate flux. The phosphorus content of samples ultrafiltrated by the M116, especially those pretreated by EDTA, was more than that of other samples. Increasing temperature led to decrease of phosphorus rejection from permeates.

Keywords: Calcium chloride, Canola oil, Ethylenediaminetetraacetic acid, Phospholipids, Ultrafiltration

CAPTCHA Image