با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

3 پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی

چکیده

هدف از این پژوهش استفاده از پیش تیمار فراصوت، و بررسی زمان خشک شدن و قابلیت جذب آب مجدد، نمونه های خشک شده کیوی (رقم هایوارد)، است. پیش تیمار فراصوت از نمونه های کیوی در سه سطح زمانی 10، 20 و 30 دقیقه در دمای محیط در داخل آب مقطر، در حمام فراصوت، با فرکانس kHz45 انجام گرفت. سپس نمونه ها در داخل آون با دمای 65 درجه سانتیگراد تا رسیدن به میزان رطوبت(3 ± ) 20% قرار گرفتند. نتایج حاصل از زمان خشک شدن نشان دادند که با کاهش ضخامت نمونه های کیوی از 8 به 6 میلی متر و افزایش زمان فراصوت، زمان رسیدن به میزان رطوبت 20%، برای هر تیمار کاهش یافت. به طوری که زمان لازم برای رسیدن به میزان رطوبت 20% در نمونه های کیوی 6 و 8 میلی متری ، مربوط به نمونه های پیش تیمار شده با فراصوت 30 دقیقه، به ترتیب با زمان 299 و 404 دقیقه بود. نتایج حاصل از جذب آب مجدد نشان داد که، در تمام موارد، میزان آب جذب شده با افزایش زمان موج دهی با فراصوت؛ و کاهش ضخامت نمونه های کیوی از 8 به 6 میلی متر، به طور معنی داری، در مقایسه با نمونه شاهد افزایش یافت. نتایج ارزیابی حسی در مورد رنگ، طعم، بافت، چروکیدگی و پذیرش کلی کیوی خشک شده نشان داد، که اعمال فراصوت از مقبولیت بیشتری نسبت به نمونه شاهد برخوردار بوده است.

واژه های کلیدی: جذب آب مجدد، خشک کردن، کیوی، فراصوت

عنوان مقاله [English]

Studying the Effect of Ultrasound Pre-treatment on drying Kiwi fruit sheets

نویسندگان [English]

  • Elahe Eshraghi 1
  • Yahya Maghsoudlou 1
  • Mahdi Kashani-Nejad 2
  • Shahram Beiraghi-Toosi 3
  • Mehran Alami 1

1 Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources

2 Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.

3 Food Science and Technology Research Institute

چکیده [English]

The aim of this research was to use ultrasound pre-treatment and studying the time of drying and rehydration in dried samples of kiwifruit (Hayvard variety). The samples were dehydrated for different lengths of time, 10, 20 and 30 minutes at room temperature in distilled water in Ultrasound bath (45 kHz). The results of drying time showed that by decreasing the thickness of samples from 8 to 6 mm and increasing the ultrasound time, the time required reducing the moisture content down to 20% for each treatment. It was also found that the minimum time for bringing the moisture down to 20% in 6 and 8 mm kiwi fruits in pre-treated samples with 30 minutes sonication time was 299 and 404 minutes, respectively. The results of rehydration in samples showed that by increasing the time of sonication and decreasing the kiwifruits samples thickness from 8 to 6 mm, the rehydration increased compared to control sample. The results of organoleptic valuations about to totality acception of dried kiwifruit product showed that using pre-treated ultrasound sample was more acceptable than the control sample.

Keywords: Rehydration, Drying, Kiwifruit, Ultrasound

CAPTCHA Image