نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه تهران
چکیده
لیمونن طعم شاخص نوشابه های پرتقالی می باشد که حفظ آن در افزایش بازارپسندی آب میوه موثر خواهد بود. در این تحقیق اثر سه پارامتر جزء مولی، زمان و گاز CO2 بر میزان ضریب فعالیت لیمونن در سیستمهای مدلی نوشابه های پرتقالی با استفاده از مدل ترمودینامیکی Dortmund-UNIFAC و بعد از تعیین پارامترهای مدل، مدلسازی گردید. نتایج نشان داد که افزایش جزء مولی باعث کاهش ضریب فعالیت خواهد شد. همچنین در زمان نگهداری 30 روز مقدار ضریب فعالیت لیمونن کمینه خواهد بود و قبل و بعد از آن افزایش نشان خواهد داد. ورود CO2 به سیستم نوشابه باعث کاهش بیشتر ضریب فعالیت لیمونن شد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Evaluation of the Changes of Limonene Activity Coefficient in model Solution of Orange Flavored Soft Drinks Using Dortmund-UNIFAC Thermodynamic Model
نویسندگان [English]
- Hossein Mirsaeedghazi
- Zahra Emam-Djomeh
University of Tehran
چکیده [English]
Limonene is a major flavor Producing Compound in orange - flavored soft drinks. It is an important parameter in marketability of products. Effect of molar fraction, time and CO2 on Limonene activity coefficient was evaluated using Dortmund-UNIFAC thermodynamic model. Results showed that activity coefficient decreased by increasing molar fraction. Also, activity coefficient was in minimum level at 30 days storage and increased before and after this period of time. CO2 had a negative effect on Limonene activity coefficient.
کلیدواژهها [English]
- Soft drink
- Thermodynamic
- UNIFAC
- Limonene
- Activity coefficient
ارسال نظر در مورد این مقاله