نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
چکیده
در این تحقیق مطالعه تجربی ضریب اصطکاک داخلی و درصد تخلخل چهار رقم از ارقام برنج های پرمحصول ایرانی به نام های نعمت، ندا، پژوهش و پردیس در چهار سطح رطوبتی 8 ، 11، 15 و 20 درصد مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که ضریب اصطکاک داخلی برنج های ارقام ذکر شده با افزایش رطوبت از 8 تا رطوبت تعادل 1±11 درصد کاهش و پس از آن افزایش می یابد. مقدار زاویه اصطکاک داخلی در رطوبت تعادلی 1±11 درصد برای هر یک از ارقام نعمت، ندا، پژوهش و پردیس به ترتیب 30/39، 50/37، 95/33 و 38/34 درجه تعیین شد. با توجه به نتایج بدست آمده، مشاهده گردید که مشخصات بیوفیزیکی ظاهری ارقام نظیر طول دانه، قطر دانه، زبری نسبی سطح خارجی دانه، ریشک انتهایی دانه و موارد دیگر بر رابطه ی بین تنش برشی و تنش نرمال موثر است. همچنین میزان تخلخل رابطه مستقیم با نوع رقم و رطوبت دانه دارد. درصد تخلخل این 4 رقم در رطوبت تعادلی به ترتیب 8/70 برای نعمت، 9/63 برای ندا و 7/62 و 5/66 برای ارقام پژوهش و پردیس به دست آمد. با توجه به نتایج به نظر می رسد تفاوت های ظاهری ارقام می تواند بر رابطه ی بین تنش برشی و تنش نرمال موثر باشد اما نوع واریته تاثیر محسوسی در تنش برشی اولیه ندارد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Determination of some Physical Properties of Four Iranian Improved Rice Cultivars
نویسندگان [English]
- Rahmatollah Eshtavad
- Davood Kalantari
چکیده [English]
In this work, experimental studies of internal friction coefficient and porosity of four high productive rice varieties in Iran (Nemat, Neda, Pajouhesh and Pardis) have been presented. Moisture content varied in four different ranges between 8 and 20%. The obtained results indicated that the internal friction coefficient decreased with increasing the moisture content from 8 to 11%, then decreased with increasing the moisture content. The internal friction angles for Nemat, Neda, Pajouhesh and Pardis at the equilibrium moisture content, i.e., 11%, were 39.3, 37.5, 33.95 and 34.38° respectively. Based on results obtained in this study, the apparent physical properties of the rice varieties, e.g., length of the grain, cross sectional diameter of the grain, relative roughness of the external surface of the grain, etc. have significant influence on the normal stress-shear stress relationship. Meanwhile, porosity of the samples depends on the type of variety and moisture content. Porosities of the samples at equilibrium moisture content were 70.8% for Nemat, 63.9% for Neda, 62.7% for Pajouhesh and 66.5% for Pardis
کلیدواژهها [English]
- Rice
- Internal friction coefficient
- porosity
- Improved cultivar
- Moisture content
ارسال نظر در مورد این مقاله