نوع مقاله : کوتاه پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
یکی از مراحل تهیه روغن سویای خوراکی رنگبری روغن خام با استفاده از خاک رنگبر میباشد. پس از جدا کردن خاک رنگبر از روغن با استفاده از صافی، به دلیل جذب سطحی بالای این خاک، حدود 20 تا 40 درصد روغن در آن باقی میماند که این سبب ضایعات مقدار زیادی روغن میشود. در این مطالعه به استخراج و بررسی روغن سویای باقیمانده در خاک رنگبر پرداخته شدهاست. به منظور تعیین اثر نوع گاز مصرفی در حین عبور روغن از صافی، ازجریان هوا و جریان گاز ازت برای تأمین فشار و خروج بیشتر روغن از خاک استفاده شد. روغن باقیمانده در خاکهای مورد بررسی با استفاده از روش سوکسله استخراج شد و پس از تعیین درصد روغن موجود در آنها، برخی از خصوصیات فیزیکو شیمیایی روغنهای استخراج شده بررسی شد. در نهایت نوع اسیدهای چرب روغنهای مورد بررسی با دستگاه GC تعیین گشت.
عنوان مقاله [English]
Bleaching of crude oil with bleaching clay
نویسندگان [English]
- Hajar Shekarchizadeh
- Amir Hossein Goli
- Hedieh Daghighi
Isfahan University of Technology
چکیده [English]
Bleaching of crude oil with bleaching clay is one of the steps in preparing of edible soybean oil. After separation of bleaching clay by filteration, due to its high adsorption, about 20 to 40 percent of the oil remains, which causes a lot of oil waste. The objective of this study was to extract and evaluate of residual soybean oil in spent bleaching clay. In order to investigate the effect of gas type used during passage of oil through filter, flow of air and nitrogen gas was used to supply pressure to remove more oil from clay. Residual oil content was determined by Soxhlet method and some of the physicochemical properties of extracted oils were investigated. Finally, the fatty acids profile of studied oils was determined by gas chromatography (GC).
ارسال نظر در مورد این مقاله