نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.
2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
3 گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
چکیده
در این تحقیق از طرح مرکب مرکزی محوری قابل چرخش در روش سطح پاسخ برای بهینهیابی شرایط استخراج با فراصوت ترکیبات پلیفنلی پوست بنه (Pistacia atlantica subsp. Mutica) استفاده شد. پارامترهای زمان، دما و نسبت حلال اتانول/آب از پارامترهای مستقل بررسیشده برای بهینهیابی شرایط استخراج بودند. میزان ترکیبات پلیفنلی تام و قدرت آنتیاکسیدانی عصارهها از نظر قدرت احیاکنندگی آهن (FRAP)، جذب رادیکالهای آزاد DPPH و شاخص پایداری اکسایشی (OSI) تعیین شد. دادههای حاصل با معادلات درجه دوم با اثرات خطی، درجه دوم و متقابل فاکتورهای فرآیند بهخوبی سازگار بود. شرایط بهینه استخراج در زمان 91/26 دقیقه، دمای 42/50 درجه سانتیگراد و با نسبت اتانول 84/55 درصد ایجاد شد. میزان ترکیبات پلیفنلی تام و قدرت جذب رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاکنندگی آهن (FRAP) و شاخص پایداری اکسایشی عصاره استخراجی در شرایط بهینه بهترتیب 47/304 میلیگرم گالیک اسید بر گرم، 47/72 درصد، 04/54 میلیمول بر 100 گرم و 55/8 ساعت بود. آنالیز عصاره بهینه با کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) حضور اپیکاتچین، کلروژنیک اسید، سیناپیک اسید، کافئیک اسید و گالیک اسید را شناسایی کرد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Influence of Ultrasound-Assisted Extraction on Bioavailibity of Bene Hull (Pistacia Atlantica Subsp. Mutica) Extract: Testing Optimal Conditions and Antioxidant Activity
نویسندگان [English]
- Makan Delfanian 1
- Mohammad Hossein Hadad Khodaparast 2
- Seyed Mohammad Ali Razavi 1
- Reza Esmaeilzadeh kenari 3
1 Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
2 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
3 Department of Food Science and Technology, Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.
چکیده [English]
The central composite rotatable design by response surface methodology was applied for optimization of ultrasonic extraction conditions of Bene hull (Pistacia atlantica subsp. Mutica) polyphenols. The sonication time, temperature and ethanol-water ratio were independent parameters studied for the extraction optimization. Total polyphenols and antioxidant potentials of extracts in terms of ferric reducing antioxidant potential (FRAP), DPPH scavenging activity and oxidative stability index (OSI) were determined. The obtained data were well consistent with the polynomial equations by significant variation in linear, quadratic and interaction impacts of the process factors. The optimized extraction conditions were sonication time, 26.91 min, temperature, 50.42 °C and ethanol concentration, 55.84%. The total polyphenols, DPPH, FRAP an OSI of optimal extract were 304.47 mg GAE/g, 72.47%, 54.04 mmol/100g and 8.55 h, respectively. High performance liquid chromatography (HPLC) analysis of optimal extract detected presence of epicatechin, chlorogenic, sinapic, caffeic and gallic acids.
کلیدواژهها [English]
- Antioxidant activity
- polyphenols
- Response surface methodology
- ultrasound-assisted extraction
ارسال نظر در مورد این مقاله