نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار ، ایران
2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده
در رب فلهای که در اغلب کارخانههای داخل بهصورت کنسانتره (بابریکس 40-35) تولید میشود سطح آلودگی قارچی محصول بالاست. چرا که رب تولیدشده بلافاصله پس از تغلیظ، در شرایط غیراسپتیک در داخل بشکه بهصورت فله پر شده و عملیات سالمسازی حرارتی بر روی آن انجام نمیشود. چنین محصولاتی برحسب امکانات کارخانه و شرایط تولید ممکن است به سردخانه منتقل شده و یا اینکه در دمای محیط برای مدت چند ماه نگهداری گردند, تا درفصولی که تراکم کاری کارخانه بهعلت نبود ماده اولیه کاهش مییابد (فصل زمستان) ربهای مذکور به خط تولید منتقل شده و پس از بازسازی، بهصورت قوطیشده وارد بازار گردند. برحسب دمای نگهداری عوامل قارچی موجود در رب، بهویژه در لایه سطحی شروع به فعالیت میکنند, بهطوریکه یک لایه ضخیم کپکی سطح محصول را بهطور کامل میپوشاند. هر چند لایه کپکی مذکور بههنگام بازسازی محصول حذف میشود اما تأثیر رشد کپک بر کیفیت فراورده ,غیرقابلاجتناب است. در این پژوهش ضمن بررسی روند تغییرات رشد قارچی در طی نگهداری محصول در سردخانه، عمدهترین آلودگیهای قارچی رب گوجهفرنگی فله در سردخانه شناسایی شده و درصد فراوانی آنها با یکدیگر مقایسه گردید. درنهایت مشخص شد که عمدهترین فلور قارچی رب گوجهفرنگی فله درسردخانه را جنسهای کپکی پنیسیلیوم و آسپرژیلوس تشکیل میدهند. علیرغم استفاده از دمای حدود C ْ0 و تغلیظ محصول تا بریکس 38، روند افزایشی pH، عدد هوارد و شمارش کلی قارچها در طی نگهداری، نشاندهنده رشد قارچها درمحصول میباشد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Identification of bulk tomato paste fungal contaminations in
نویسندگان [English]
- Amir Hossein Elhami Rad 1
- Fakhri Shahidi 2
1 Department of Food Science and Technology, University of Sabzevar. Iran.
2 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
چکیده [English]
Bulk tomato paste which is produced by most domestic factories in cocentrations more than 35% (35-40 degree of brix), and filled in to barels as bulk quantity under non - hermetic conditions.The microbial contamination level in this product is high since there is no any post heat treatment. for sterilization and microbial redaction Barels maybe stored at coldstore or ambient temperatures for more than 8 months. With limiting of raw material (tomato fruits) in winter ,bulk tomato paste is reconstituted and filled in cans as or commertial conservation. On the basis of the results obtained from the evaluation of fungal contaminations in bulk tomato paste in cold store ,it was determined that the main fungal flora of this product is contained different species of two genera Aspergillus and Penicillium.These moulds grow easily in temperatures near 0ْ C and influence the qualitative properties of the product. It was found that using high brix (≈38 ) in production of tomato paste and storing in 0ْc had only limiting effect on the fungal growth and could not prevent it completely.
کلیدواژهها [English]
- Tomato Paste
- Fungi Contaminations
- Cold storage
- Bulk Packaging
ارسال نظر در مورد این مقاله