نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2 دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده
عفونتهای ویروسی با منشاء غذایی امروزه به طور فزاینده ای بعنوان عوامل بیماری زا در انسان شناخته شده اند . ویروس هپاتیت A (HAV) یکی از مهمترین عوامل ایجاد بیماری می باشد، که شیوع آن می تواند توسط آب و مواد غذایی مختلف خصوصاً شیر صورت گیرد . دراین پژوهش جهت دستیابی به بهترین روش تشخیص ویروس هپاتیت A (HAV) در شیر با بکارگیری تکنیک الایزا، رقتهای مختلف آنتی ژن HAV
( ml/L1، ml/L 3-10، ml/L 6-10، ml/L 9-10) به شیر فرادما افزوده شد و پس از اعمال تیمارهای مختلف برای جداسازی ویروس (آنتی ژن)، مشخص شد که ایجاد دلمة اسیدی و جداسازی آب پنیر و صاف کردن آن با کمک کاغذهای صافی واتمن و صافی های غشایی بیشترین دانسیته نوری و در نتیجه بهترین تشخیص را به همراه دارد (05/0P≤) . همچنین مشخص شد که روش مذکور فاقد حساسیت کافی در اندازه گیری کمی ویروس هپاتیت A (آنتی ژن) در شیر می باشد .
واژه های کلیدی : تشخیص،ویروس هپاتیت A (HAV) ، شیر، الایزا
عنوان مقاله [English]
Possibility of HAV diagnosis in milk by ELISA technique
نویسندگان [English]
- Masoud Yavarmanesh 1
- Seyed Ali Mortazavi 1
- Mehdi Nasiri mahalati 2
- Javad Barooei 2
1 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
2 Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
چکیده [English]
Food borne viral infections are recognized increasingly as human illneses. Hepatitis A virus (HAV) is an important pathogen which has been responsible for water and many food – borne outbreeks especially milk . In this study for approaching to best diagnosis method of HAV in milk by ELISA technique, various dilutions of HAV antigen (1 ml/L, 10-3 ml/L, 10-6 ml/L, 10-9 ml/L) were added to UHT milk . Various treatments for virus(antigen) isolation, showed that milk with acidic coagulation, following filtration with paper and membrane filters, had the most optical density. It`s indicated that this treatment resulted the best diagnosis . Also it has been revealed that this method has not any sensitivity for quantitative determination of HAV(antigen) in milk.
Key words: diagnosis, Hepatitis A virus(HAV), Milk, ELISA
ارسال نظر در مورد این مقاله