با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه تبریز

2 دانشگاه تربیت مدرس

3 ارومیه

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تعداد باکتریهای سرماگرا و یاخته های پیکری بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر سفید فراپالایشی بود. برای اینکار شیر حاوی تعداد متفاوت باکتریهای سرماگرا (106 ×1، 106 ×5 وcfu/ml 106 ×10) و یاخته های پیکری پایین (

عنوان مقاله [English]

Effect of psychrotrophic bacteria and somatic cell count on proteolysis and sensory properties of UF white cheese

نویسندگان [English]

  • Javad Hesari 1
  • Mohammad Reza Ehsani 2
  • Asghar Khosrowshahi 3
  • Nasser Ghaemi 1

1 Tabriz University

2

3 Urmia

چکیده [English]

Abstract

The objective of this study was to determine the effect of psychrotrophic bacteria and somatic cells on the physicochemical characteristics of Iranian ultrafiltered (UF) white cheese. Milks with different numbers of psychrotrophic bacteria (1×106, 5×106 and 10×106 cfu/ml) and low somatic cell counts (SCC,

CAPTCHA Image