نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
2 دانشگاه ازاد اسلامی واحد دامغان
چکیده
فرآورده های پروبیوتیک اثرات زیادی از لحاظ تأمین سلامت مصرف کنندگان دارند که می توان به کاهش خطر حملات قلبی و بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش اشاره کرد. در این تحقیق اثر ماست (500 گرم در هر روز به مدت سه هفته) غنی شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس یا بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر میزان کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL) و لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL) و فلور میکروبی روده در 24 داوطلب سالم بررسی گردید. براساس نتایج تجزیه آماری میزان کلسترول و HDL پس از مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با حالت کنترل کاهش قابل توجهی نشان داد(05/0>P) درحالی که تغییرات معنی داری در میزان LDL مشاهده نشد. نتایج مربوط به شمارش میکروبی نیز حاکی از آن بود که تعداد کلی فرم های مدفوعی نسبت به حالت کنترل تفاوت محسوسی ندارند اما تعداد بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس افزایش قابل توجهی نشان داد(05/0>P).
واژه های کلیدی : ماست پروبیوتیک، کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته پایین، لیپوپروتئین با دانسیته بالا و فلور میکروبی روده
عنوان مقاله [English]
Effect of yogurt enriched with Bifidobacterium bifidum or Lactobacillus acidophilus on fatty metabolites of serum and colonic microflora in healthy subjects
نویسندگان [English]
- Razieh Niazmand 1
- Nasibeh Arabpouriani 2
- Amin Doaei 2
- Azam Niazmand 2
- Mahboubeh Sarabi 1
1 Research Institute of Food Science and Technology
2 Islamic Azad University, Damghan Branch
چکیده [English]
Abstract
Probiotic products highly affect the health of consumers by reducing the risk of heart attacks and improving of desirable microflora in intestinal tract. In this study the effect of yogurt (500g/d for 3 wk) enriched with either Bifidobacterium bifidum or Lactobacillus acidophilus on the level of cholesterol, low density lipoprotein (LDL) and high density lipoprotein (HDL) of serum and intestinal microflora were investigated in 24 healthy volunteers. Statistical analysis showed that decreased levels of cholesterol and HDL were found after consumption of both bioyogurts compared to the control (P
ارسال نظر در مورد این مقاله