نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه فردوسی مشهد
2 دانشگاه تهران
3 دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
گیاهان معطر غنی از اسانسهای گیاهی هستند که خواص ضد میکروبی قابل توجهی دارند. لذا از این مواد میتوان جهت به تاخیر انداختن یا ممانعت از رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا و یا عامل فساد استفاده کرد. در این مطالعه لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A در محیط براث BHI متاثر از غلظت های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی و سطوح pH (4/7 و 5/6) طی 30 روز نگهداری در دو دمای 35 و 25 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری و حداقل تعداد باکتری مورد نیاز جهت شروع رشد 3(CN) به طور معنی داری ( ، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظتهای مختلف اسانس، سطوح pH و دمای نگهداری قرار گرفت. بطوریکه در غلظت صفر، 03/0 و 06/0 درصد اسانس، pH 4/7 و دمای 35درجه سانتیگراد، لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری و حداقل تعداد باکتری مورد نیاز جهت شروع رشد به ترتیب 74/1 ، 26/1- و 26/3- و در 25درجه سانتیگراد، 04/1 ، 26/2- و 26/3- بود و در غلظت صفر، 03/0 و 06/0 درصد اسانس، pH معادل 5/6 و دمای ْ35درجه سانتیگراد به ترتیب 04/1(9CN=)، 26/2- ، 92/2- و در25درجه به ترتیب 73/0 ، 92/2- و 26/3- بود. طبق نتایج بدست آمده لگاریتم درصد احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A با افزایش غلظت اسانس، کاهش pH و کاهش دمای نگهداری کاهش پیدا میکند.
واژههای کلیدی: اسانس آویشن شیرازی، کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A، لگاریتم درصد احتمال رشد
عنوان مقاله [English]
of Zataria multiflora Boiss. essential oil, acetic acid, temperature and storage time on probability of growth initiation of Clostridium botulinum type A in brain heart infusion broth
نویسندگان [English]
- Saeid Khanzadi 1
- Vadoud Razavilor 2
- Afshin Akhondzadeh Basti 3
- Abodollah Jamshidi 2
1 Ferdowsi University of Mashhad
2 Tehran University
3 Islamic Azad University
چکیده [English]
The aromatic plants are rich in essential oils characterized by a notable antimicrobial activity; for this reason, these substances can be used to delay or inhibit the growth of pathogenic or spoilage microorganisms. In this study, Log Probability percentage (Log P%) of growth of the Clostridium botulinum type A spores in Brain Heart Infusion (BHI) broth as affected by various levels of Zataria multiflora boiss essential oil (0.0 , 0.03 and 0.06%), pH (7.4 , 6.5) and temperatures (35 , ) during 30 days of storage was evaluated. The Log p% of C. botulinum in BHI broth with 0 , 0.03 and 0.06% essential oil , pH 7.4 at was 1.74 (CN = 1.82), -1.26 (CN = 1851) and – 3.26 (CN=179888) and at was 1.04 (CN = 9) , -2.62 (CN = 18281) and -3.26 (CN = 179888) respectively and with 0, 0.03 and 0.06% essential oil, pH 6.5 at was 1.04 (CN = 9), -2.26 (CN = 18281) and -2.92 (CN = 82419) and at was 0.73 (CN = 18), -2.92 (CN = 82419) and -3.26
(CN = 179888) respectively. Based on these results, the Log P% of growth of C.botulinum was decreased by increasing the concentration of essential oil, decreasing the pH level and temperature.
Keywords: Zataria multiflora Boiss. essential oil, Clostridium botulinum type A, Log probability percentage of growth.
ارسال نظر در مورد این مقاله