نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
2 موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
چکیده
یک روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با آشکار سازی فرابنفش- مرئی برای تشخیص زعفران های تقلبی ناشی از افزودن خامه های رنگ شده با رنگهای طبیعی استخراج شده از گلبرگ زعفران، روناس، گلرنگ و چغندر قرمز به زعفران خالص ارایه شده است. کروماتوگرامهای عصاره آبی- متانولی (50% حجمی- حجمی) زعفران خالص و زعفران های تقلبی با استفاده از ستون فاز معکوس C18، گرادیان خطی از 20 تا 80 % متانول در آب به مدت یک ساعت با سرعت جریان 1 میلی لیتر در دقیقه در دمای °C 30 ثبت گردید. تست آماری آنالیز واریانس دو بعدی برروی داده های حاصل از آنالیز کروماتوگرام های زعفران خالص و زعفران های تقلبی به ترتیب در طول موج های 520 (یا 254)، 402 (یا 254)، 260 و 535 (یا 440) نانومتر اعمال و حضور خامه های رنگ شده با محلول های رنگی استخراج شده از گلبرگ زعفران (وزنی 1/9% >)، خامه های رنگ شده با محلول های رنگی استخراج شده از گلرنگ (وزنی 6/14% >)، خامه های رنگ شده با محلول های رنگی استخراج شده از روناس (وزنی 1/9% >) و خامه های رنگ شده با محلول های رنگی استخراج شده از چغندر قرمز (وزنی 3/14% >) به وضوح شناسایی شدند.
کلمات کلیدی: زعفران، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، تقلب، خامه های رنگ شده
عنوان مقاله [English]
Identification of colored styles as one of the saffron adulteration with HPLC
نویسندگان [English]
- Behzad Haghighi 1
- Javad Feizy 1
- Abbas Hemmati Kakhki 2
1 Food Science and Technology Research Institute
2 Technology Research Intitute of Food Science and
چکیده [English]
High performance liquid chromatography (HPLC) with UV-visible detection was applied to identify adulterated saffron prepared by adding colored styles with the natural colorants extracted from saffron petals, safflower, madder and red beet to the pure saffron. The chromatograms of the methanol-water (50%, v/v) extracts of pure and adulterated saffron was obtained using a Nucleosil RP C18 column (5 m) and a linear gradient from 20 to 80% methanol in water in 60 min with the flow rate of 1 ml min-1 at temperature 30°C. Two-way analysis of variance (ANOVA) was then applied to the HPLC data of the extracts of pure and adulterated saffron at the assayed wavelengths, 520 (or 254), 402 (or 254), 260 and 535 (or 440) nm and the presence of colored styles with the colorants of saffron petals (>9.1%, w/w), colored styles with the colorants of safflower (>14.3%), colored styles with the colorants of madder (>9.1%) and colored styles with the colorants of red beet (>14.3%) in saffron were significantly identified, respectively.
Keywords: Saffron, HPLC, adulterant, colored styles
ارسال نظر در مورد این مقاله