با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه فردوسی مشهد

2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

3 دانشگاه تبریز

چکیده

در این مطالعه شرایط تصفیه شربت نیشکر بوسیله فن آوری غشای میکروفیلتراسیون (با منافذ m 2/0) مورد بررسی قرار گرفته است. برای اینکار ابتدا پیش تصفیه آهکی روی شربت خام نیشکر انجام شد، سپس شربت حاصله (شربت کلاریفایر) با غشای میکروفیلتراسیون سرامیکی تحت فرآیند قرار گرفت. صفات مورد بررسی شامل درجه خلوص، کدورت و رنگ بودند. نتایج آزمایشات نشان داد که تاثیر شرایط مختلف فرآیند میکروفیلتراسیون در محدوده دما (در سه سطح 50، 60 و ‌oC70) و فشار (در چهار سطح 0، 5/.، 1 و 5/1 بار) مورد بررسی روی کاهش کدورت و رنگ به ترتیب در سطح احتمال 1 درصد و 5 درصد معنی دار بودند. در نهایت دمای oC70 و فشار 5/1 بار به عنوان شرایط مناسب برای فرآیند میکروفیلتراسیون تعیین گردیدند. انجام فرآیند میکروفیلتراسیون در دمای oC70 و فشار 5/1 بار روی شربت کلاریفایر نیشکر باعث کاهش 25/56 درصد کدورت، 49/6 درصد رنگ و افزایش 87/0 واحدی درجه خلوص گردید.

کلمات کلیدی: میکروفیلتراسیون، شربت خام نیشکر، شربت کلاریفایر، درجه خلوص، کدورت، رنگ.

عنوان مقاله [English]

Effect of using from ceramic micro-filtration on purity, turbidity and color of sugarcane juice

نویسندگان [English]

  • Biouk Farmani 1
  • Mohammad Hossein Hadad Khodaparast 2
  • Javad Hesari 3
  • Saeid Aharizad 1

1 Ferdowsi University of Mashhad

2 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

3 Tabriz University

چکیده [English]

In this study conditions of refinement of clarified sugarcane juice including temperature at 3 levels (50, 60 and 70 °C) and pressure at 4 levels (0, 0.5, 1 and 1.5 bars) by micro-filtration membrane technology was investigated. The raw sugarcane juice primarily was pre-filtrated with lime and then the obtained juice (clarified juice) processed by ceramic micro-filter membrane (0.2 micrometer). Investigated characteristics were included purity, turbidity and color. The results shows that the effects of different conditions of process with micro-filtration in studied temperatures and pressures on reduction of turbidity and color were significant at probably < 1% and probably < 5% respectively. Finally, 70 °C temperature and 1.5 bar pressure were determinate as optimum conditions for ceramic micro-filtration. Membrane process at 70 °C and 1.5 bars reduced turbidity and color of clarified juice 56.25% and 6.49% respectively and increased 0.87 units of purity.

Keywords: Micro-filtration, Raw sugarcane juice, Clarified juice, Purity, Turbidity, Color.

CAPTCHA Image