با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه فردوسی مشهد

2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

پسته یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران است. برای جلوگیری از تندی پسته و به منظور اطمینان از کیفیت خوب، پسته باید در یک زمان کوتاه برداشت شود و در مدت 24 ساعت برای خشک کردن آماده گردد. در این تحقیق پسته خام خشک و اریته اوحدی انتخاب گردید. سفتی یا سختی دستگاهی بافت پسته و ویژگی‌های حسی پسته شامل طعم، بافت و پذیرش کلی در سه نوع بسته‌بندی (هوای معمولی یا غلظت21% اکسیژن، خلاء و جاذب اکسیژن) در سه دمای 25 ، 35 و 55 درجهْ سانتی گراد در طی سه ماه زمان نگهداری با فواصل زمانی هر ماه یکبار، اندازه‌گیری شدند.
نتایج تحقیق نشان داد در اندازه‌گیری دستگاهی بافت یا سفتی پسته، اثر درجه حرارت، زمان نگهداری و اثرات متقابل بسته‌بندی و درجه حرارت و اثر متقابل بسته‌بندی و زمان نگهداری معنی دار شد (01/0P< ). اما در ارزیابی حسی، صفات حسی (طعم، بافت و پذیرش کلی) هیچکدام تحت تأثیر فاکتورهای فوق قرار نگرفتند و تأثیر فاکتوهای مذکور بر صفات حسی، معنی‌دار نبود. میان سفتی دستگاهی و سفتی حسی ارتباط و همبستگی بالایی وجود داشت.

واژه‌های کلیدی: بسته‌بندی، زمان نگهداری، خواص حسی و بافتی پسته

عنوان مقاله [English]

Effect of packaging , temperature and time Storage on instrumental hardness and sensory evaluation of Ohadi pistachio variety

نویسندگان [English]

  • Mohammad Reza Edalatian Dovom 1
  • Sara Khoshnoudi 1
  • Ali Sharif 2

1

2 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

چکیده [English]

Pistachio nut is one of the most important export crops in Iran. For prevention of rancidity and to ensure good quality, pistachio must be harvested in a short time and be prepared for drying in 24h.The Ohadi variety of Iranian raw dry pistachio nuts was selected for the experiments. Instrumental hardness and Sensory characteristics of pistachio nuts such as: flavor , texture and total acceptance were measured in 3 types of packaging (normal air or %21 02 , Vacuum and Oxygen Scavenger), 3 different temperatures (25,35 and 55) during 3 month storage.
Results showed that the effect of temperature, time storage and interaction effects of packaging and temperature , packaging and time storage on instrumental hardness were significant (P

CAPTCHA Image