با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

دانشگاه زنجان

چکیده

اصولاً درختان پسته در مناطقی مورد کشت قرار می گیرند که از نظر عوامل مهم اکولوژیکی مانند حرارت و رطوبت، مطلوب فعالیت قارچ آسپرژیلوس
فلاووس می باشد. از طرفی میوه پسته حاوی موادی است که نه تنها فعالیت قارچ را بیشتر می کند بلکه شرایط را برای تولید متابولیت ثانویه یعنی
افلاتوکسین فراهم می نماید. با توجه به زیان های فراوان افلاتوکسین و تاثیر زیاد آن در کاهش صادرات محصولات پسته جلوگیری از آلودگی پسته به
این قارچ ضرورت م ییابد. طبیعتاً باید از راههای متعددی مانع توسعه این قارچ در باغهای پسته و آلودگی ناشی شد. با اطلاع از بیولوژی و اکولوژی این
قارچ و تحقیقات انجام شده راههای زیر کمک زیادی به کاهش جمعیت این قارچ و کنترل نسبی آن در پسته خواهد نمود. استفاده از سموم قار چکش،
استفاده از روش کنترل بیولوژیک مانند مخمر پیشیا آنومالا برای کنترل آسپرژیلوس فلاووس، توسعه کشت ارقام مناسب پسته، از بین بردن بقایای آلوده
در زیر درختان پسته و تنظیم روش های علمی در برداشت، جمع آوری و بست هبندی محصول، کمک فراوانی در کاهش آلودگی خواهد کرد.
واژه های کلیدی: پسته، کنترل،آسپرژیلوس فلاووس ، افلاتوکسین

عنوان مقاله [English]

Control managements of Aspergillus flavus a main aflatoxin producers and soil borne fungi on pistachio in kerman

نویسندگان [English]

  • Hossein Saremi
  • Seyed Mahmoud Okhovvat
  • Hanieh Saremi

Zanjan University

چکیده [English]

The pistachio gardens in Iran rival other countries with 280000 hectares and rank first in the world in
terms of annual production 300,000 MTs. Ecological factors for Pistachio planting favor the growth of
Aspergillus flavus which produce aflatoxin as secondary metabolites which reduces Pistachio exports.
It is important to control A. flavus and its aflatoxin production to increase Pistachio exportation in the
country. Soil borne fungi such as Fusarium spp., Phytophthora spp. and verticilium spp. makes also
root rot on pistachio trees which resulted yield reduction. It was necessary to find various ways for
control management of these fungi to control wilting and inhibit toxic production on pistachio. Soil
solarization and biological control application were two best methods for controlling soil borne fungi
and A. flavus which are used in many countries. We used soil solarization method for controlling soil
borne fungal pathogens in Kerman Application of this method reduced population density of the
pathogen from 1100 CFU –g/soil to 300 after 2 weeks and reduced to 100 CFU –g/soil after 4 weeks.
This method was simple, effective, no side effect and economic which can be used in nearly warm
areas.
Keyword: Control, Soil solarization, Aspergillus flavus, Pistachio

CAPTCHA Image