نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 فردوسی مشهد
2 دانشگاه ارومیه
چکیده
در این مقاله تاثیر متغیرهای عملیاتی فرآیند میکروفیلتراسیون بر شاخص های کارایی غشاء میکروفیلتر طی تصفیه شربت خا م
چغندر قند مورد مطالعه قرار گرفته است . طی فرآیند میکروفیلتراسیون شربت خام چغندر قند، تاثیر اختلاف فشار در عرض غشاء
، 30، 2 بار )، دمای فرآیند (در دو سطح 30 و 60 درجه سانتی گراد) و زمان عملیات (در چهار سطح 15 / 1 و 5 /75 ، (در سه سطح 1
45 و 60 دقیقه ) بر شار تراوه ، گرفتگی، درصد دفع ساکارز و درصد دفع ترکیبات غیر ساکارزی به عنوان شاخص های کارایی غشاء
مورد ارزیابی قرار گرفت . غشاء میکروفیلتر به کار رفته در این پروژه از جنس سرامیک و با مدول لوله ایی بوده که سطح موثری
آن به pH 0 میکرومتر و دامنه تحمل دمایی، فشاری و / 0 متر مربع ایجاد می کرد . اندازه متوسط من افذ غشاء 2 / به اندازه 28
1 بود . نتایج بدست آمده نشان داد که در هر یک از سطوح فشار و دما، شار تراوه - 10 درجه سانتی گراد، 3 بار و 11 - ترتیب ت ا 95
با گذشت زمان عملیات کاهش می یافت . در دمای 30 درجه، با افزایش فشار عملیاتی از میزا ن شار تراوه کاسته شد، در حالی که
برای دمای 60 درجه، با افزایش فشار عملیاتی، شار تراوه نیز افزایش یافت، اگرچه شارها در دمای 30 درجه بالاتر از دمای 60
درجه بودند . در این بررسی مشاهده گردید که میزان گرفتگی در هر سه سطح اختلاف فشار عملیاتی در سطح دمایی 60 درجه
نسبت به 30 درجه بیشتر است . میزان درصد دفع ساکارز در بهترین شرایط عملیاتی به 30 - درصد رسید و بهترین کارایی غشاء
در مورد درصد دفع ترکیبات غیر ساکارزی نیز به 65 درصد رسید.
واژه های کلیدی : شربت خام چغندر قند، میکروفیلتراسیون، شار تراوه، گرفتگی، درصد دفع ساک ارز و درصد دفع ترکیبات غیر
ساکارزی.
عنوان مقاله [English]
Effect of operational parameters on the microfiltration performance of sugar beet raw juice
نویسندگان [English]
- Seyed Mohammad Ali Razavi 1
- Mikhalil Piruzifard 2
1 Ferdowsi University of Mashhad
2 Urmia university
چکیده [English]
In this paper, the effect of transmembarne pressure (TMP) at levels of 1, 1.75 & 2.5 bar, process
temperature (T) at levels of 30 & 60oC and operation time (t) at levels of 15, 30, 45 & 60 minute on
the permeate flux, sugar rejection, non-sugar rejection and fouling as membrane performance indexes
investigated. Membrane system used in this research was ceramic tubular module and it had effective
area and average pore diameter of 0.28 m2 and 0.2 μm, respectively. The results showed that the
permeate flux at each levels of TMP and T decreased with increasing operation time. Increasing TMP
at T=30oC led to decreasing the JP, but for T=60oC, the JP increased with increasing TMP. However,
the flux values for T=30oC was higher than T=60oC at all TMP levels. In this research, it also observed
that the fouling values at T=60oC were greater as compared to T=30oC at all TMP levels. Furthermore,
in the best operation condition, the sugar and non-sugar rejections obtained -30% and 65%,
respectively.
Keywords: Sugar beet, raw juice, microfiltration, flux, fouling, rejection
ارسال نظر در مورد این مقاله