نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه تهران
2 دانشگاه شیراز
چکیده
در این تحقیق اثر ضد میکروبی اسانس حاصل از بذر های شوید و گشنیز برروی سه م یکرو ارگانیسم بیماری زای غذایی یعنی
و سالمونلا تیفی موریو م( 14028 (ATCC 35218) O157:H اشرشیاکلی ( 7 ، ( PTCC استافیلوکوکوس اورئو س( 1431
این اسانس ها نیز تعیین گردید. (MBC) و کمترین غلظت کشنده (MIC) بررسی شد و میزان ک مترین غلظت بازدارنده (ATCC
125،500،1000،2000،4000,250 انتخاب گردید . جهت کشت ppm برای این منظور 6 سطح غلظت از هر اسانس شامل
میکروبی از آزمایش حساسیت رقت در محیط مایع و محیط های کشت مولر هینتون آگار و براث استفاده شد. نتایج نشان داد که
مقاوم ترین باکتری به هر دو اسانس بودند. اسانس Salmonella.typhimurium حساسترین و Staphylococcus.aureus
و MIC بذر گشنیز نسبت به اسانس بذر شوید بازدارندگی بیشتری بر باکتری های گرم منفی داشت . اسانس بذر گشنیز دارای
500 و کمترین غلظت ppm معادل (MIC) 1000 و اسانس بذر شوید دارای کمترین غلظت بازدارنده ppm برابر با MBC
بود . در مورد سالمونلا اسانس ه ا در Staphylococcus.aureus 1000 در مقابل باکتری ppm برابر با (MBC) باکتری کش ی
هیچ یک از غلطت ها اثر بازدارندگی نشان ندارند.
اسانس بذر شوید، اسانس بذر گشنیز ،MBC ، MIC ، کلمات کلیدی: آزمایش حساسیت رقت در محیط مایع
1
عنوان مقاله [English]
Investigation on the antimicrobial effects of essential oils from dill and coriander seeds on Staphylococcus aureus, Escherchia coli O157:H7 and Salmonella typhimurium
نویسندگان [English]
- Zahra Emam-Djomeh 1
- Manuchehr Hamedi 1
- Seyed Hadi Razavi 1
- Mohammad Taghi Golmakani 2
1 University of Tehran
2 Shiraz University
چکیده [English]
In this study the antimicrobial effects of essential oils from dill and coriander seeds on
staphylococcus aureus, Escherichia coli O157:H7 and salmonella typhimuruim were investigated and
the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of each
essential oil were determinate. For this purpose 5 concentration of each essential oils (125, 250, 500,
1000, 2000 and 4000 ppm) were chosen. For microbial count, Broth Dilution Test with Mueller
Hinton Agar and Broth were used. Results showed that Staphylococcus aureus had more susceptibility
and Salmonella typhimuruim was the resistant one. Our results also showed that essential oil from
coriander seed had more antimicrobial effect on the gram-negative bacteria. The essential oil from
coriander seed had MIC and MBC equal to 1000ppm and the essential oil from dill seed had MIC
equal to 500ppm and MBC equal to 1000 ppm against Staphylococcus aureus.
Key word: Broth Dilution Test, Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157:H7, Salmonella
typhimuruim, essential oils, dill seed, coriander seed
ارسال نظر در مورد این مقاله