با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

2 دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

در این پژوهش عصاره هسته انگور بوسیله شش سیستم حلال استخراج گردید. بازده استخراج، ظرفیت آنتی اکسیدانی و احیا کنندگی، توانایی بدام انداختن رادیکال‌های آزاد، ارزیابی تأثیر آن بر افزایش مقاومت حرارتی و شرایط اکسیداسیون روغن بدون آنتی اکسیدان سویا بعنوان یک سیستم مدل غذایی بصورت آزمایش فاکتوریل و در غالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار آنالیز شد. بررسی راندمان عصاره گیری نشان داد که تیمار اتیل استات بالاترین راندمان استخراج را داشته است. در بررسی قدرت احیا کنندگی نتایج حاکی از آن بود که عصاره‌های هسته انگور بطور قابل ملاحظه ای قویتر از BHT و آلفا توکوفرول می‌باشد. نتایج حاصل از فعالیت بدام انداختن رادیکالهای آزاد شبیه نتایج حاصل از قدرت احیا کنندگی بود اما تفاوت معنی داری بین تیمارهای مختلف عصاره دیده نشد. ارزیابی مقاومت حرارتی عصاره‌های استخراجی بروش رنسیمت نشان داده است که تیمار استونی هسته انگور دارای بالاترین خصوصیات حملی نسبت به سایر تیمارهای آنتی اکسیدانی است.

واژه‌های کلیدی: عصاره هسته انگور، سیستم‌های حلال، خواص آنتی اکسیدانی، توانایی به دام انداختن رادیکالهای آزاد، قدرت احیا کنندگی آهن، رنسیمت

عنوان مقاله [English]

Grape (Vitis vinifera) seed extraction with different solvent systems and assay of antioxidant and antiradical properties

نویسندگان [English]

  • Amir Salari 1
  • Mohammad Bagher Habibi Najafi 1
  • Reza Farhoosh 1
  • Seyed Hassan Marashi 2

1 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

2 Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

چکیده [English]

The effect of different solvent systems on the extraction of antioxidant and anti radical agents of grape seed was studied. For this purpose 6 different solvent systems with similar polarity and different selectivity were used to prepare grape seed extract. Extraction efficiency, reducing activity, radical scavenging property and the effect of each extract on the increase of thermal resistance (oxidative stability index) of antioxidant free soybean oil were analyzed in the form of factorial test in a totally randomized design with triplicate repetition. Reducing activity test proved that grape seed extracts (GSE) had a higher reducing strength compared with BHT and α-Tocopherol except for ethylacetat treatment which had no significant difference between the extracts. Results of radical scavenging activity were similar to reducing activity results. The evaluation of oxidative stability index showed that acetone treatment has had the maximum Carry-through properties

Keywords: grape seed extract, antioxidant, antiradical, radical scavenging activity, solvent system, reducing power, oxidative stability index.

CAPTCHA Image