نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
- حسین میرسعیدقاضی 1
- زهرا امام جمعه 1
- سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی 2
- عبدالرضا اروجعلیان 1
- مهدی نویدبخش 1
1 دانشگاه تهران
2 دانشگاه
چکیده
آب انار که میوه ای با خواص تغذیه ای بسیار مفید است دارای ظاهری کدر است که نگهداری و تغلیظ آن را دچار مشکل میکند. میکروفیلتراسیون آب انار باعث کاهش کدورت آب میوه میشود. یکی از مشکلات موجود در این فرآیند پدیده گرفتگی است که عوامل مختلفی بر آن تأثیر گذار میباشند. در این تحقیق اثر سرعت جریان (043/0 تا m/s 536/0)، فشار (5/0 تا 5 بار)، نوع غشاء (پلی وینیلیدن فلوراید و استرهای ترکیبی سلولز) و اندازه منفذ غشاء (1/0 و 22/0 میکرومتر) بر میزان گرفتگی بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش سرعت جریان در تمامی غشاهای مطالعه شده باعث کاهش قابل ملاحظه گرفتگی غشاء پس از شفاف سازی آن میشود. افزایش فشار به دلیل افزایش نیروی محرکه افزایش میزان گرفتگی را در پی داشت. با افزایش خاصیت آبدوستی در غشاء و با افزایش اندازه منفذ میزان گرفتگی غشاء بیشتر میگردد. مطالعات تکمیلی به منظور تأیید نتایج تئوریکی توسط عکسبرداری سطح و سطح مقطع غشاء توسط میکروسکوپ الکترونی انجام شد و نتایج تئوری را تأیید نمود.
واژه های کلیدی: غشاء، آب انار، گرفتگی، شفاف سازی
عنوان مقاله [English]
Effect of Processing Parameters on the Microfiltration Fouling During the Clarification of Pomegranate Juice
نویسندگان [English]
- Hossein Mirsaeedghazi 1
- Zahra Emam-Djomeh 1
- Seyed Mohammad Ali Ebrahimzadeh Mousavi 2
- Abdolreza Aroujalian 1
- Mahdi Navidbakhsh 1
1 University of Tehran
2
چکیده [English]
The pomegranate juice with high nutritional value has turbid appearance that makes it difficult to preserve and concentrate. Microfiltration is useful process which can clarify it. One of the most important problems in this process is fouling phenomenon which affected by several parameters. The effects of fluid velocity, transmembrane pressure, membrane type and its pore size on membrane fouling were studied. The results showed that the membrane fouling increased with increase in the fluid velocity and transmembrane pressure. Also, more hydrophilic property and pore size resulted more membrane fouling due to greater flux which move more particles to membrane surface. Scanning electron microscopy (SEM) images support these results.
Keywords: Clarification, Fouling, Membrane, Pomegranate juice
ارسال نظر در مورد این مقاله