با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه تربیت مدرس

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

3 -

چکیده

در تحقیق حاضر پروتئین هیدرولیز شده از امعاء و احشاء ماهی تون زردباله، با استفاده از آنزیم‌های پروتئاز میکروبی آلکالاز، پروتامکس و فلاورزایم تولید شد. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز به صورت معنی داری از لحاظ میزان پروتئین، بازیافت نیتروژنی و درجه هیدرولیزاسیون بالاتر از سایر پروتئین‌های هیدرولیز شده بود (05/0 P). ترکیب اسیدهای آمینه نیز نشان داد که پروتئین‌ها هیدرولیز شده با آنزیم‌های مختلف دارای ترکیب نسبتا مشابهی هستند. همچنین نتایج مربوط به نرخ کارایی پروتئین‌ها نیز حاکی از تشابه آنها و بالا بودن ارزش غذایی بود. شاخص شیمیایی نشان داد که هر سه پروتئین هیدرولیز شده، به خوبی می توانند نیاز یک انسان بالغ به اسیدهای آمینه را مرتفع سازند، در حالی که در مقایسه با نیازهای ماهی کپور، از لحاظ اسیدهای آمینه متیونین، لایزین و فنیل آلانین، دارای محدودیت هستند. با توجه به نتایج می توان آنزیم آلکالاز را نسبت به دو آنزیم دیگر، ارجح دانست. همچنین با توجه به ارزش غذایی بالای پروتئین هیدرولیز شده، می توان کاربرد آن را در جیره غذایی توصیه نمود.

واژه‌های کلیدی: ماهی تون، هیدرولیز آنزیمی، آنزیم‌های تجاری، ارزش غذایی

عنوان مقاله [English]

The Study on The Properties of The Yellowfin Tuna (Thunnus albacares) Visceral Protein Hydrolysates Using Commercial Enzymes

نویسندگان [English]

  • Ali Taheri
  • Abdolmohammad Abedian Kenari 1
  • Ali Motamedzadegan 2
  • Rajab Mohammad Nazari 3

1 Tarbiat Modares University, Faculty of Natural Resource and Marine Science

2 Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources

3 -

چکیده [English]

In current study, protein hydrolysates were produced using microbial proteases of Alcalase, Protamex and Flavourzyme from Yellowfin tuna viscera. The results indicated that, protein hydrolysate from Alcalase, had significantly higher protein content, nitrogen recovery and degree of hydrolysis than the others (P0.05). The results of amino acids composition revealed that all hydrolysates were almost similar in amino acids composition. In addition, the protein efficiency ratio (PER) showed that all hydrolysates had high nutritional value. The chemical score results showed that all hydrolysates could fulfill human amino acid requirements. While, in comparison with common carp requirements, the amino acids of methionine, lysine and phenyl alanine, were the limiting amino acids in all hydrolysates. According to the results of this study, Alcalase is the most affective enzyme. Also, Yellowfin tuna hydrolysates have high nutritional value, that can be used as protein source in diets.

Key words: Tuna fish, Enzymatic hydrolysis, Commercial enzymes, Nutritional value

CAPTCHA Image