نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2 دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
امروزه کنترل کیفیت نان، به ویژه در حجم وسیع تولید، ضرورت کاربرد روش های جدید را ایجاب می نماید. در این پژوهش تحلیل تصویر مغز نان بربری غنی شده با آرد سویا در دو زمان نگهداری انجام گرفت. میانگین اندازه حفرات و تخلخل با استفاده از نرم افزار ایمیج جی محاسبه شد. بعد برخالی تصاویر مغز نان با استفاده از نرم افزار متلب و تبدیل فوریه تصویر استخراج شد. ویژگی های بافت تصویرنان شامل کنتراست، انرژی، همبستگی و یکنواختی محاسبه شده، مورد تحلیل آماری قرار گرفت. زمان نگهداری بر بعد برخالی، تخلخل و پارامتر ها بافتی تاثیر معنی دار داشت. یافته های این پژوهش را می توان به عنوان روشی سریع، غیر مخرب، ارزان قیمت و عینی برای ارزیابی کیفیت مغز نان در نظر گرفت.
واژههای کلیدی: آرد سویا، بعد برخالی، تحلیل تصویر، نان بربری
عنوان مقاله [English]
Image analysis of crumb digital images in Barbary bread enriched with soy flour
نویسندگان [English]
- Atena Pasban
- Mohebbat Mohebbi 1
- Ahmad Ehtiati 2
1 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
2
چکیده [English]
Nowadays, quality control of bread, especially in large scale production, requires application of novel methods. In this research, image analysis of digital images of Barbary bread enriched with soy flour was carried out at two storage intervals. Using Imagej software, crumb features (mean cell area and void fraction) were computed for each image. Fractal dimensions of bread crumb images were measured using Fourier transform method with a code written in Matlab. Contrast, energy, correlation and homogeneity of images also were measured and statistically analyzed. Storage time had significant effect on fractal dimension and void fraction, also resulted changes in textural parameters of bread images. The deduction of this work could be regarded as rapid, non-destructive, objective and inexpensive method for quality evaluation of bread crumb.
Keywords: Barbary Bread, Fractal dimension, Image analysis, Soy Flour
ارسال نظر در مورد این مقاله