با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

3 دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف از انجام این تحقیق، بررسی تأثیر برهم کنش میان نشاسته اصلاح شده Hi-Cap 100 و سورفکتانت غیر یونی Tween 80 بر خصوصیات امولسیون روغن هل در آب و میکروکپسول‌های حاصل از خشک کردن پاششی آن بود. به این منظور قطر متوسط قطرات و توزیع اندازه آن ها، شاخص بس پاشیدگی، گرانروی و رفتار جریان امولسیون در نسبت‌های مختلف Tween 80 تعیین گردید و راندمان ریزپوشانی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که با افزایش غلظت سورفاکتانت تا 1%، اندازه قطرات و شاخص بس پاشیدگی نمونه‌های امولسیون کاهش و پس از آن افزایش یافت. علاوه بر این، افزایش معنی داری در گرانروی و رفتار روان شوندگی با برش امولسیون ها نیز در این محدوده از غلظت سورفاکتانت مشاهده گردید، که نشان دهنده تأثیر برهم کنش Hi-Cap 100 و Tween 80 بر ویژگی‌های کیفی امولسیون بود. همچنین یافته‌های تحقیق مشخص کرد که این برهم کنش، ریز ساختار میکروکپسول ها و راندمان ریزپوشانی را نیز به طور قابل ملاحظه ای تحت تأثیر قرار داد.

واژه های کلیدی: امولسیون، ریزپوشانی، سورفکتانت، نشاسته اصلاح شده، Hi-Cap 100، Tween 80

عنوان مقاله [English]

Influence of Hi-Cap 100 and Tween 80 Interaction on the Properties of Cardamom Oil–in-water Emulsion and its Microcapsules

نویسندگان [English]

  • Rassoul Kadkhodaee 1
  • Seyed Ali Mortazavi 2
  • Farideh Tabatabaei Yazdi 3

1 Research Institute of Food Science and Technology (RIFST)

2 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

3 Ferdowsi University of Mashhad

چکیده [English]

The aim of this work was to investigate the influence of interactions between modified starch (Hi-Cap 100) and the nonionic surfactant Tween 80 on the properties of cardamom oil-in-water emulsion and its corresponding spray dried microcapsules. To this end the mean diameter and size distribution of droplets as well as their polydispersity index and also the viscosity and flow behavior of emulsion samples along with the encapsulation efficiency of powders were determined in the presence of various ratios of Tween 80. The results showed that increasing the concentration of Tween 80 up to 1% decreased the size of droplets and their polydispersity index while further increase beyond this point led to adverse effect. Also significant rise in the viscosity and marked alteration in the flow behaviour of emulsions was observed within this limit, which clearly indicates the influence of Hi-Cap 100 and Tween 80 interaction on the quality attributes of samples. Moreover, the findings of this study demonstrated that the aforementioned interaction considerably affected the microstructure and overall encapsulation efficiency of spray dried powders.

Keywords: Emulsion, Microencapsulation, Surfactant, Modified starch, Hi-Cap 100, Tween 80

CAPTCHA Image