با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

2 گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

در این پژوهش، تأثیر استفاده از آب ازن‎دار بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها و همچنین بر باکتری‌های پاتوژن و شاخص آلودگی لاشه مرغ (Staphylococcus aureus) و (Escherichia coli) در مرحله سردکن آبی (چیلر) کشتارگاه مرغ، موردبررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونه‌ها به‌مدت 5، 10 و 15 دقیقه تحت‌تأثیر آب ازن‌دار با غلظت‌های (2/0، 5/0 و 1) پی‌پی‌ام ازن که دارای دمای دمای مشابه چیلر کشتارگاه (4-0 درجه سانتی‌گراد) بود، قرار گرفتند و بلافاصله ازلحاظ آزمایش‌های میکروبیولوژیکی موردبررسی قرار گرفتند. نتایج بیانگر آن است که استفاده از آب ازن‌دار موجب کاهش 7/1 سیکل لگاریتمی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، 3/2 سیکل لگاریتمی باکتری اشریشیا کلی و 16/1 سیکل لگاریتمی جمعیت کل میکروبی لاشه شد. همچنین مشخص شد که تأثیر ازن بر باکتری اشریشیا کلی، به‌عنوان شاخص باکتری‌های گرم منفی بیماری‌زا و آلوده‌کننده لاشه بیشتر از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، به‌عنوان یک باکتری شاخص آلوده‌کننده و بیماری‌زای گرم مثبت بود، به‌طوری‌که سبب کاهش 7/1 سیکل  لگاریتمی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس شد، اما کاهش باکتری اشریشیا کلی، 3/2 سیکل لگاریتمی بود و در تمامی سطوح، اختلاف معنی‌داری در p<0.05 بین نمونه شاهد و نمونه‌های تحت تیمار ازن، ازنظر کاهش سطح آلودگی وجود داشت.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

The Effect of Ozone on Reduction of Total Counts and Patogenic Bacteria of Poultry Carcass in Immersion Chiller of Slaughterhouse

نویسندگان [English]

  • Naeimeh Kazemi Taskooh 1
  • Mohammad Javad Varidi 1
  • Mohammad Hossein Hadad Khodaparast 1
  • Farideh Tabatabaei Yazdi 2

1 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

2 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

چکیده [English]

In this study,The effect of Ozonated water(0.2, 0.5, and 1 ppm) with different exposure times (5,10, and 15 min) for control of Staphylococcus aureus , Escherichia coli and total counts in poultry Carcass, on Chiller water in slaughter house were investigated. For this purpose, Control samples passed chiller water(without Ozone) for (5,10, and 15 min) .Other examples also treated (5, 10 , and 15 min) with ozonated water(0.2, 0.5, and 1 ppm) in the laboratory, under the same temperature of chiller water(0 - 4 C) and immediately analyzed for microbiological tests. The results indicated that the use of ozonated water redused1.7 Log of Staphylococcusaureus , 2.3 Log of Escherichia coli and 1.16 Log of total counts. Results showed that Escherichia Coli (As a Gram- Negative Food Infection Bacteria) was more sensitive to Ozone treatment than Staphylococcus aureus(As a Gram-Positive Food Infection and Toxicogenic Bacteria),(2.3 Log reduction in Escherichia coli and 1.7 Logreduction in Staphylococcus aureus), At all levels observed significant differences (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • Escherichia coli
  • Staphilococcusaureus
  • Ozone
  • Poultry Carcass
  • Slaughter house chiller
  • Total count microorganisms
CAPTCHA Image